Ми у Facebook
17.11.2013, 16:14

Художник-студент із Городця фотографує хмари

Сергій Босюк з дитинства захоплювався малюванням, але займатися професійно почав тільки два роки тому. Незважаючи на незначний досвід та вроджену хворобу ДЦП, хлопець виставляє свої роботи на святі свого рідного села Городець Володимирецького району, фестивалі "Бурштиновий шлях".
Сергій Босюк з дитинства захоплювався малюванням, але займатися професійно почав тільки два роки тому. Незважаючи на незначний досвід та вроджену хворобу ДЦП, хлопець виставляє свої роботи на святі свого рідного села Городець Володимирецького району, фестивалі "Бурштиновий шлях", а зараз готується вже до другої персональної виставки.

Вітання з Днем студента!

З дитинства маючи хист до малювання, Сергій не поспішав цим професійно займатися. Хлопець думав, що він малює, як усі, тому й зусиль розвивати талант не докладав. У родині Босюків є багато родичів, які гарно малюють, але майже всі вони закинули це заняття: мама Наталія Сергіївна, сестра Юля, дядько... Щоправда, художня обдарованість усе одно притаманна членам цієї родини: приміром, дядько Сергія вирізає по дереву, а сестра захопилась вишиванням.

Рідні думали, що на хлопця теж чекає така ж доля: талант залишиться у зародку, так повністю і не розкрившись. Але сталося з точністю до навпаки. Сергій не просто не покинув малювання, а й два роки тому почав займатися професійно.

Найдивніші традиції святкування Дня студента

– Я не займався у художній школі, мої помічники – це книги, – розповідає про витоки свого захоплення хлопець. – Спочатку купив книгу про техніку малювання чорною ручкою, а потім ще одну – про малювання фарбами. Так потрохи почав удосконалювати техніку. Зараз не можу обрати якусь одну техніку, в якій хотілося би працювати, бо якщо любиш малювати, то малюєш усім. Тому малюю і олівцем, і ручкою, і фарбами…

Картини Сергія історично-краєзнавчого плану – це поліські краєвиди: від ХХ століття аж до сучасності. Споглядаючи їх, ніби повертаєшся у те далеке минуле і ніби й сам ходиш по тих непрохідних заростях.

– Найбільше люблю малювати пейзажі, у цьому є щось особливе. Чому саме пейзажі? Сам не знаю. Малюю і натюрморти, але не дуже це люблю, а от портрети, якщо чесно, не дуже виходять.

Сергій переважно не малює з голови, більше змальовує. Особливо хлопця надихає творити гарна музика – тоді народжуються одна-дві картини за день! Якщо під рукою гарне фото, то з них теж можна змалювати краєвиди. Серед робіт Сергія – збільшені рисунки зі старих музейних фотографій, є зображення “Титаніка”, а також танки та літак часів Другої світової війни.

– Кожен день понад берегом ходиш, а не помічаєш його краси, а на малюнку той берег постає перед твоїми очима як живий, – ділилися враженнями захоплені відвідувачі першої виставки робіт Сергія, яка пройшла у його рідному селі Городець.

Після тієї виставки мамина знайома допомогла провести виставку робіт молодого художника у спеціалізованій школі Червонограда. У березні цього року відбулася знаменна подія – перша персональна виставка Сергія Босюка у Володимирці. Далі – презентація робіт на фестивалі "Бурштиновий шлях".

– Виставка у Володимирці тривала два тижні, а для того, щоб дізнатися про враження відвідувачів, ми завели книгу відгуків. Приємно було читати, що людям подобається те, що ти створюєш, – ділиться художник. – Наступного року планую провести другу персональну виставку.

Сергій Босюк зараз навчаєтьсяся у Рівненському інституті слов’янознавства за спеціальністю "мистецтвознавство". Окрім малювання, хлопець любить фотографувати різноманітні краєвиди, але найбільше його заворожують хмари: світлі, вільні та водночас величні…

– Люблю споглядати на небо і коли бачу якусь незвичну хмару, беру фотоапарат і намагаюся закарбувати це чудо природи, – зізнається молодий митець. – Навколо багато чудес, але вся справа в тому, що ми їх так рідко помічаємо...





На правах реклами