Ми у Facebook
18.11.2013, 12:26

На Рівненщині газифікували село за кошти Хмельницької АЕС

86 сімей у селі Тесів Острозького району на Рівненщині отримали природний газ 15 листопада.
- Сьогодні у Рівненській області є понад 240 тисяч абонентів природного газу і щороку ця цифра зростає, - зазначив голова правління ПАТ «Рівнегаз» Петро Дубас. - Адже наразі газ залишається найдешевшим, крім цього найзручнішим, екологічно чистим та ефективним видом палива.

За словами прес-секретаря ПАТ "Рівнегаз" Вікторії Левчук, село Тесів входить до зони спостереження Хмельницької АЕС, тому підвідний газопровід збудували за кошти атомної електростанції.

Загалом нині у Острозькому районі разом із селом Тесів газифіковано вже 40 населених пунктів.

У прес-службі Рівненської облдержадміністрації уточнили, що підвідний газопровід до сіл Тесів і Хрінів Острозького району збудували за бюджетні кошти, які громади отримують як компенсацію за сусідство з атомною електростанцією, натомість вуличні мережі селяни фінансують самостійно.

Зазначимо, що минулого тижня природний газ з'яився в оселах жителів сіл Берестя та Орв’яниця Дубровицького району. Попри це, Дубровиччина залишається найменш газифікованою з-поміж районів області. Рівень газифікації Дубровицького району становить лише 15%. Блакитне паливо у своїх оселях мають мешканці всього 8 населених пунктів - семи сіл та райцентру. Проте, планується, що вже найближчим часом газ отримають ще три тамтешні села – Соломіївка, Кураш та Бережниця.

Рівненщина: два села у Дубровицькому районі отримали газ

До кінця року список газифікованих населених пунктів Рівненщини поповнить ще чотири села у Рівненському районі та одне у Корецькому, - зазначив Петро Дубас.


Довідка
Довжина підвідного газопроводу до с.Тесів - 3540 м.
Вартість підвідного газопроводу до с.Тесів – 1 200 000 грн
Рівень газифікації Острозького району – 71%
Кількість негазифікованих населених пунктів Острозького району – 16.
Загальна протяжність газопроводів Острозького району – 520 км.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ