Ми у Facebook
18.11.2013, 18:02

Український Райффайзен банк Аваль виставили на продаж

Уже є два потенційні покупці.
Raiffeisen Bank International веде переговори про продаж підрозділу в Україні в прагненні залучити близько 2 мільярдів євро для повернення держдопомоги та відповідності новим нормативам з капіталу.

Про це пише Економічна правда з посиланням на Reuters.

Згідно з інформацією журналу Forbes, на Райффайзен Аваль, що отримав прибуток у розмірі 33 мільйони євро в 2012 році, є два потенційні покупці.

Райффайзен Банк Аваль выставляют на продажу?

Raiffeisen, що змагається у Центральній та Східній Європі з належним UniCredit Bank Austria та австрійським Erste Group Bank, купив Аваль за 1,05 мільярда доларів в 2005 році.

Інвестори, яких відлякує корупція в Україні, побоюються, що країна може вплутатися в торгову війну з Росією, розсерджену наміром Києва підписати угоду про вільну торгівлю з ЄС.

Один з найбільших українських банків продадуть?

Erste вже вивів бізнес з України, а Bank Austria розглядає можливість продажу свого українського підрозділу - Укрсоцбанку, купленого в 2008 році.

Raiffeisen планує залишитися на таких зростаючих ринках, як Польща, Росія та Румунія, де він є четвертим за величиною гравцем і отримав прибуток у розмірі 86 мільйонів євро в 2012 році.





На правах реклами