Ми у Facebook
20.11.2013, 07:58

Штрафи для водіїв збільшили вдвічі

19 листопада Верховна Рада України прийняла закон щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння. Відтепер за керування автомобілем "під градусом" водії сплачуватимуть від 200 до 350 неоподаткованих мінімумів, що становить приблизно 6 тисяч гривень.
Верховна Рада 19 листопада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння".

260 голосами депутати підтримали законопроект Володимира Олійника (Партія регіонів). Відтепер за керування у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння водії сплачуватимуть штраф від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (він становить 17 гривень). Або за це правопорушення водія можуть позбавити права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або накласти адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб, - зазначено на офіційному сайті Верховної Ради України.

Українським водіям можуть підвищити штрафи у 5 разів

Штраф від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - це від 3400 до 5950 гривень, зараз середній розмір штрафу за такі самі порушення складає близько 3000 гривень. Тобто народні обранці вирішили дисциплінувати водіїв, які дозволяють собі виїжджати на дорогу "під градусом", збільшивши розмір відповідного грошового стягнення у півтора-два рази.

Водіям, які їздять п`яні за кермом, хочуть збільшити штрафи

За повторне вчинення будь-якого з порушень протягом року передбачено позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу.

До слова, на Рівненщині, за даними Державтоінспекції, з початку нинішнього року 9 дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали громадяни, сталися з вини нетверезих водіїв.





На правах реклами