Ми у Facebook
27.11.2013, 12:09

У Рівному хочуть економити на депутатах

«Не забирайте проекти рішень, або принесіть ті, що не розглянули, наступного разу з собою. Немає змоги друкувати їх щоразу». Таким зверненням до депутатів Рівненської міської ради не здивуєш. Виявляється, коштів на обслуговування обранців бракує, а от економити на них не дозволяє закон.
Як пояснив секретар Рівнеради Андрій Грещук, справа не так у бракові коштів, як у їх затримці в казначействі:

Мер Рівного "поназаймав" 7 мільйонів гривень

- Заборгованість міськвиконкому за постачання паперу становить 20 тисяч гривень. І постачальник паперу, який весь час давав нам у борг, відмовився це робити. Ситуацію тоді вдалося вирішити, але відтоді нічого не змінилося.

Нагадаємо, на затримки виплат у казначействі, а також відмову фірм постачати паливно-мастильні матеріали у борг акцентував і мер Рівного.

Проте й сучасні способи для забезпечення роботи ради, на думку Андрія Грещука, не надто прийнятні. Наприклад, ідею одного з депутатів розсилати запрошення на сесію електронним листом і таким чином економити на папері та конвертах, відкинули.

Сесія Рівнеради: безликий пікет, перерви та свято хамства [ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ]

- Закон про місцеве самоврядування в Україні писався і приймався у 1997році. Він передбачає обов’язкове офіційне інформування депутата. Всі наші правоохоронні органи визнають офіційним повідомленням лише те, де є конверт, офіційне повідомлення, вихідна документація тощо. А електронна версія, хоча закон в Україні і існує про електронний підпис і так далі, фактично ніде не реалізовується, - констатував Андрій Грещук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ