Ми у Facebook
02.12.2013, 07:05

Хто залишить Партію регіонів? [ОГЛЯД]

Після силового розгону Євромайдану у Києві не тільки мітингувальники по всій країні закликали депутатів вийти з Партії Регіонів, а й самі "регіонали" почали говорити про вихід із партії. Першою заяву про це зробила Інна Богословська. Чи будуть наступні виходи з партії влади? Дізнаєтесь далі!
Нагадаємо, що в ніч з 29 на 30 листопада понад 2 000 озброєних спецназівців вийшли на майдан проти кількох сотень мирних демонстрантів. Беркутівці били кийками та ногами всіх без винятку, кидали в натовп шумові гранати, травили газом. За даними очевидців, до лікарні відвезли від 20 до 30 постраждалих. Надмірна жорстокість до учасників мирного зібрання викликала осуд не тільки українського суспільства, а й міжнародної спільноти. Мітингувальники на майданах України вимагають відставки уряду та Президента, а депутатів з Партії Регіонів просять відмовитися від членства в партії та заявити про вихід з фракції.

Беркут розігнав київський Майдан [Фото+Відео]

Першою з регіоналів таку заяву зробила народний депутат Інна Богословська. "Я виходжу з Партії регіонів і зі складу фракції Партії регіонів у парламенті", - процитувала прес-служба заяву Богословської. Крім того, політик закликала Президента Януковича піти у відставку.

Згодом депутат з фракції Партії Регіонів Віктор Бондар спрогнозував, що з понеділка фракцію регіоналів можуть покинути ще 20 членів.

Інна Богословська вийшла з Партії регіонів

- Сьогодні більшість депутатів зідзвонюються між собою, в понеділок буде багато різних заяв про вихід із фракції, - заявив в інтерв'ю телеканалу "24" депутат Віктор Бондар. - Багато хто не приймає таку політику партії та не хочуть приймати в цьому участь. Тим паче після провалу Вільнюського саміту.

Вже завтра стане відомо чи ще хтось з нардепів підтримає ініціативу Богословської. Адже раніше схожі заяви вже зробили Микола Рудьковський та Давид Жванія.

Революція у Києві: ФОТО + ВІДЕО

Тим часом інтернет-видання theinsider.com.ua, коментуючи ситуацію, зауважує: "... Опозиціонери чекають дій олігархів, які мусять сказати своє слово після відставки Льовочкіна (у суботу поширилась інформація про можливу відставку глави Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна - прим. авт.). Вже зараз кілька депутатів-регіоналів з умовної групи "РосУкрЕнерго" (Сергій Тігіпко, Ірина Бережна, Інна Богословська, Давид Жванія, Олександр Мельник) заявили про свою незгоду з розгоном Майдану. Не виключено, що з понеділка вони взагалі можуть вийти з фракції Партії регіонів і оформитися в окрему групу. Також цікаво, якою буде реакція групи Ріната Ахметова, чий холдинг "Метінвест" послаблює співпрацю з Росією".

Міський голова Рівного Володимир Хомко - про страйк і Євромайдан [+Відео]

А ось як коментує ці заяви народний депутат від "Батьківщини" Леся Оробець на своїй сторінці у Facebook: "Після сотвореного на Майдані звірства і прогнозованої для всіх, крім донецьких стратегів, реакції українських громадян і закордонної громадськості з членами Партії Регіонів почали відбуватись дивні метаморфози. Льовочкін давай подавати в відставку (принаймні так пишуть), Богословська зі Жванією давай кудись виходити і щось заявляти (типу раптом прозріли), Тигіпко з Лутковською засудили розгон, але нікуди не вийшли (типу хитрі), Бережна забажала виборів, Бондар і ще неназвані діячі сказали, що будуть подавати заяви в понеділок (типу ще хитріші, подивимось що в неділю буде)... Ну й іще сотні і тисячі крупних, середніх і дрібних ригів чекають – скільки громадян вийде сьогодні на Євромайдан, як розвиватимуться події, хто ще із своїх побіжить; тут важливо вчасно зорієнтуватись, щоб і уже і безпечно, і не занадто пізно, бо перебіжиш вчасно – збережеш і посаду, і кеш, солодкий лівий кеш, сумками і кульками, кожен день – на дитсадках, школах, ліках, будинках престарілих, сиротинцях, хабарах з автолюбителів, землеустрої, екології, ну і так далі. Так це завжди працювало – принаймні раніше..."

Тим часом учасники Народне віче на Євромайдані у Рівному 1 грудня в одному з пунктів своєї резолюції заявили: "Всі порядні члени провладних партій повинні скласти свої партійні квитки, чим зняти з себе відповідальність за звірства, які чинить правляча верхівка щодо свого народу". Активісти Євромайдану збираються у понеділок вранці виступити з цими вимогами безпосередньо біля Рівненської облдержадміністрації, закликавши рядових членів Партії регіонів вийти з її лав на знак протесту проти силових дій у столиці.





На правах реклами