Ми у Facebook
05.12.2013, 17:00

Завтра - Католицький день святого Миколая

6 грудня починаються різдвяні свята у християн. Цього дня відзначається католицький день святого Миколая — покровителя всіх дітей і мандрівників.
Традиції святкування дня святого Миколая сформувалися багато століть тому. Історики припускають, що святий Миколай жив на території нинішньої Туреччини десь в 3-4 століттях. Практично все своє життя він присвятив Богові. Оскільки Микола був єпископом у місті Мира, його прозвали Миколою з Мири. Герой католицького дня святого Миколая перебував у гонінні й навіть був засуджений до тюремного ув'язнення. За ґратами він провів 8 років, але це не заважало йому продовжувати вести проповіді.

«Хвали зиму після Миколиного дня» — Приказка

Про добрі справи святого Миколая складено чимало легенд, які передавалися у віках. Сьогодні католицький день святого Миколая вважається одним із найулюбленіших свят католиків. Оскільки Микола завжди допомагав дітям, особливо знедоленим, це свято дуже любить дітвора. Ще в 10 столітті в Кельнському соборі була заснована традиція роздавати солодощі під час святкування католицького дня святого Миколая. Вона існує досі. Вважається, Подарунок що Миколай приносить солодощі слухняним дітям, а неслухняні залишаються без подарунків.

«Немає для нас більшого поборника за Миколу» — Приказка





На правах реклами