Ми у Facebook
07.12.2013, 01:22

Рівненщина: депутати висловили недовіру голові райдержадміністрації

Депутати Здолбунівської районної ради на сесії 6 грудня проголосували за висловлення недовіри голові райдержадміністрації Віталію Шулю.
Про перебіг сесії розповідає zdolbuniv.com: "Василь Тимощук (голова Здолбунівської райради - прим. авт.) зачитує заяву сільських голів, які підтримують позицію районної ради щодо подій в Україні. Після цього він зачитує лист голови Здолбунівської районної державної адміністрації Віталія Шуля, в якому йдеться про те, що він звітував у квітні, і тому наступний звіт адміністрації буде в 2014 році. Самого Шуля на сесії немає, за словами Сидорні, він з сьогоднішнього дня на лікарняному. Народ в залі кричить «ганьба», депутати поки що мовчать. Схоже на те, що ніхто не готував жодних «планів Б» на такий випадок. Тимощук читає частину з регламенту, де йдеться про порядок виступів і дотримання дисципліни на сесії. Депутат Віктор Януль говорить про те, що рішення про включення до порядку денного питання про недовіру голові адміністрації прийняте сесією. І голова не має права ігнорувати рішення сесії, не подавши звіт. Тому він пропонує розглядати питання недовіри голові адміністрації за його відсутності. Тимощук наголошує на тому, що рішення районної ради буде опротестоване прокуратурою, проте його зауваження залишається без реакції депутатів... Слово надають від фракції «Батьківщина» її голові Олександру Коліньку. Він говорить про те, що в районі за останні три роки нічого не покращилося – жодного кілометру доріг, очисних споруд, спортивного комплексу. Район втратив від реформування залізниці, санстанції, медицини. Тому влада, яка допустила зубожіння людей, яка заплямована кров’ю, має піти на всіх рівнях. Слово бере Олександр Бухало від фракції «Свобода». Про Шуля не говорить взагалі, але закликає мажоритарників –депутатів голосувати за недовіру голові.
Депутат Юрій Пшеничний говорить, що якщо ми сьогодні промовчимо, то завтра будуть топтати наших дітей. Тому рішення фракції «Наша Україна» – голосувати за недовіру. Голова фракції «Сильна Україна» Олег Панасюк говорить про те, що хоч партії і фракції такої вже, по суті, немає, але він підтримує недовіру голові адміністрації. Закликає на Майдан до Києва, оскільки доля України вирішується там. Під вигуки «партбілета поніс» до трибуни виходить керівник фракції Партії Регіонів Микола Євчук. Стверджує, що Шуль в районі зробив багато за останні роки, але нічого конкретного не називає. На його думку, він має залишатися на посаді...

Голова лічильної комісії оголошує результати голосування: «за» – 24, «проти» – 10. Рішення про недовіру голові прийняте простою більшістю голосів, що означає, що Президент України може розглянути питання звільнення голови Здолбунівської районної державної адміністрації. Звісно, ніхто й не очікував двох третин голосів, які б зобов’язали Президента звільнити Шуля, але й так результат доволі переконливий. При такому ставлення до голови РДА йому точно треба йти у відставку. Тепер побачимо, якою буде реакція Януковича, та й самого Шуля".



У Рівному депутати облради не підтримали жодної вимоги мітингувальників

У мережі Facebook уже активно коментують рішення здолбунівських депутатів. "Перший пішов!" - зауважує депутат обласної ради Сергій Штурхецький. "Ну ще не пішов, але це політичне рішення. Тепер би всі райони підтримали - було б чудово!!!" - коментує екс-голова Здолбунівської райдержадміністрації Світлана Ніколіна. А редактор районної газети "Нове життя" Сергій Кондрачук стверджує: "Всі побачили, що можна не боятися, що потрібно перестати змінювати памперси, почати змінювати цю владу!!!"

Довідка
Шуль Віталій Степанович народився 10 січня 1969 року в с.Глибочок Борщівського району Тернопільської області. Батько – Шуль Степан Степанович. Мати – Стахів Ганна Михайлівна. Дружина – Шуль (Борисовець) Олена Анатоліївна. Має двох доньок – Валерію та Марію. Освіта вища. У 1994 році закінчив Рівненський державний інститут культури за спеціальністю «хорове диригування», у 2003 році – Європейський університет фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу за спеціальністю «економіка підприємства та правове забезпечення підприємства», а у 2004 р. – Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Магістр державного управління.
Працював викладачем Рівненського державного інституту культури (факультет музичної творчості, 1994–1996 рр.), начальником відділу культури Рівненської райдержадміністрації (1996–2000 рр.), заступником голови – керівником апарату Рівненської райдержадміністрації (2000–2005 рр.). Із 2005 року – приватний підприємець. На посаду голови Здолбунівської райдержадміністрації призначений у березні 2011 року. До призначення очолював Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області.


Використана інформація з сайту http://7d.rv.ua/ та фото з мережі Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ