Ми у Facebook
07.12.2013, 23:18

Біля Адміністрації Президента України грали на піаніно [+Відео]

Активісти Євромайдану 7 грудня розмістили піаніно перед кордоном міліції, що охороняє Адміністрацію Президента України. Для присутніх та "Беркута" влаштували імпровізований концерт.
"Ми маємо на меті донести до влади нескореність духу та водночас підняти настрій, як пікетуючим так і людям у формі, - пояснив у Facebook один із організаторів акції Олег Мацех. - Велика насолода спостерігати за натовпом, що радісно співає "Червону Руту", та за міліціонерами, які боязко починають похитувати головами у такт музиці.

"У відповідь на агресію та зло, ми будемо відповідати добром. Зі ще більшим завзяттям, ще більш палко та самовіддано, - запевнив громадський активіст. - А допомагатиме нам у цьому мистецтво, що є вічною цінністю в житті людства. Культурна революція почалась!"

За свідченням присутніх, зіграти на піаніно мали можливість всі бажаючі, а під час імпровізованого концерту прозвучали і пісні українських повстанців, і народні мелодії, і відомий хіт гурту "Queen" - "We are the champions". Особливу популярність в інтернеті отримало відео, де активісти Євромайдану разом виконують "Мурку".

ДИВИТИСЬ ВІДЕО: "МУРКА" БІЛЯ АДМІНІСТРАЦІЇ ПРЕЗИДЕНТА

Варто зазначити, що події Євромайдану вже надихнули багатьох українських митців на нові твори і зробили актуальними чимало пісень, уже написаних раніше. Особливого звучання набув у ці дні Державний гімн України - він постійно звучить не лише під час мітингів Євромайдану (як у Києві, так і у Рівному), а й виконується учасниками Євромайдану та їхніми прихильниками навіть у метро!

10 пісень для Євромайдану [+Відео]

Що ж, нехай на Євромайданах звучить мова мистецтва, а не насильства. Краще з гумором співати, аніж плакати від безсилля перед брутальним порушенням людських прав. Порозуміння всім нам!





На правах реклами