Ми у Facebook
15.12.2013, 11:49

Євромайдан: 15 грудня - "Марш гідності"

Сьогодні на Євромайдані у Києві відбувається "Марш гідності" - третє Народне віче, подібне до тих, що пройшли тут минулої та позаминулої неділі. На Євромайдані зараз присутні й журналісти "ОГО". Їхні враження - у наступних матеріалах. А поки що - дізнайтесь більше про сьогоднішню акцію!
Віче минулої неділі, яке зібрало десятки тисяч людей, назвали "Маршем мільйонів". За очікуваннями опозиції, кількість мітингувальників на Майдані Незалежності буде не меншою, ніж минулих вихідних.

Станом на 12 годину повідомляють про близько 200 тисяч присутніх. Люди продовжують активно сходитися в центр Києва. Зранку на сцені Євромайдану традиційно відслужили молебень.

Водночас учасники Антимайдану збираються прийти на Європейську площу.
Напередодні з боку площі в напрямку Хрещатика було встановлено металеву огорожу і виставлено наряд міліції. Сутичок між мітингувальниками міліція не зафіксувала, повідомляє ipress.ua.

Кличко одружиться після Євромайдану

Юрій Луценко, лідер громадського руху "Третя Українська Республіка" - про мету сьогоднішньої акції:

Для чого ми збираємося 15 грудня о 12.00 на Майдані?

1. Щоб продемонструвати Януковичу незмінність своїх вимог відставки Уряду, євроінтеграції та дострокових виборів. Ніяке словоблуддя круглих столів не замінить нам цього конкретного результату.

2. Щоб дати сигнал олігархам – час виходити з-під ярма Межигір'я. За відставку Уряду вже готові підписатися близько 230 депутатів. Треба посилювати тиск і розвалити вчорашню більшість.

3.Щоб продемонструвати Путіну, що будь-яка купівля України з рук Межигірських старців є тимчасовою. Янукович, Азаров і Рибак де-юре ще керівники держави, але де-факто влада над новою Україною їм вже не належить.

4.Щоб підтримати тих, хто самовіддано мерзне на нашому Євромайдані. Незнищенність Майдану, його розростання – основа неминучості змін в країні. Всі плани зачисток і введення надзвичайного стану – нереальні, поки там стоять цілодобово 20-30 тисяч людей з усієї України. Треба їх підтримати.

5. Щоб продемонструвати Європі, що наш цивілізаційний вибір – незмінний. Хай українські політики вчорашнього дня говорять, що хочуть, але ми приєднуємося до євроспільноти через їх голови.

Круглий стіл у Януковича: підсумки

Народне віче на підтримку столичного "Маршу гідності" відбудеться і на майдані Незалежності у Рівному. Початок о 13 годині.



Слідкуйте за новинами про події 15 грудня на OGO.ua!






На правах реклами