Ми у Facebook
18.12.2013, 13:52

До Рівного привезуть Загаєцьку ікону Божої Матері "Всемилостивіша"

В храмі преподобного Амфілохія Почаївського, який знаходиться в Рівненській обласній клінічній лікарні (у приміщенні поліклініки), в період з 16 години 18 грудня до 13 години 19 грудня перебуватиме Загаєцька ікона Божої Матері.
Загаєцька ікона Божої Матері, названа в народі «Всемилостивійшою». Вона є головною святинею чоловічого монастиря Святителя Іоанна Милостивого Тернопільської єпархії.

Чудотворна ікона була знайдена в лісі матір’ю засновницею монастиря православної поміщиці Ірини Ярмолинської в XVI ст. На превеликий жаль в 2005 році святиню було зухвало викрадено з обителі, збереглася точна копія цієї ікони (XIX ст.). Перед іконою люди отримують незриму допомогу Божої Матері в різних життєвих нуждах. Пам’ять її святкується в першу неділю після Успіня Пресвятої Богородиці.




У Рівному замироточила ікона Пресвятої Богородиці


Цими днями святиня буде знаходитися в храмі преподобного Амфілохія Почаївського, який знаходиться в Рівненській обласній клінічній лікарні (у приміщенні поліклініки). Ікона перебуватиме тут в період з 16 години 18 грудня до 13 години 19 грудня перебуватиме Загаєцька ікона Божої Матері.





На правах реклами