Ми у Facebook
22.12.2013, 17:00

Рівне: учасники "Мітингу нашої сили" вимагають відставки міського голови Володимира Хомка [Фото+Відео]

Виступи учасників "Мітингу нашої сили", що відбувся у неділю на майдані Незалежності у Рівному, цього разу найбільше були спрямовані проти місцевої влади - персонально міського голови Володимира Хомка і голови облдержадміністрації Василя Берташа. У резолюції - вимога до Хомка піти у відставку.
Обурення більшості виступаючих викликало насамперед рішення Рівненського окружного адміністративного суду про заборону проведення акції протесту під стінами Рівненської облдержадміністрації, яке було прийнято за позовом міськвиконкому близько першої години ночі 21 грудня.

Рівне: суд заборонив акцію протесту біля облдержадміністрації

У резолюції мітингу міститься вимога до опозиційних депутатів Рівнеради висловити недовіру міському голові, а до Володимира Хомка - піти у відставку. Зазначимо, що на сесії обласної ради 20 грудня опозиційні депутати ініціювали висловлення недовіри голові облради Юрію Кічатому та Рівненській облдержадміністрації, але ця пропозиція не здобула підтримки більшості депутатів, після чого опозиціонери залишили сесійну залу.

БІЛЬШЕ ФОТО З МІТИНГУ

Позицію міської влади на мітингу не озвучували. Нагадаємо, найближче сесійне засідання Рівнеради відбудеться у четвер, 26 грудня.

Текст резолюції мітингу: ВІДЕО

Бажаючі підтримати вимогу про відставку міського голови Рівного мали змогу поставити підпис у агітаційному наметі.



Фрагмент виступу депутата Рівнеради Олександра Лащука




Активіст громадянської мережі "ОПОРА" Андрій Токарський тим часом закликав рівненських журналістів "не висвітлювати діяльність злочинної влади". І повідомив, що у понеділок о 12 годині іде на прийом до заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака. Повідомивши про це учасників мітингу, він дав зрозуміти, що суд не заборонив йому пересуватися, як, власне, і бажаючим до нього приєднатись у разі, якщо хтось має запитання до одного з очільників області.





Вчителька української мови Надія Степаненко тим часом звернула увагу на те, що більшість учасників мітингу складали пенсіонери. На її прохання підняти руку присутнім лікарям - не піднялося жодної. Вчителів виступаюча побачила не більше десятка, викладачів - також небагато. Загалом, присутніх цього разу було дещо менше, ніж у минулі рази.



Фрагмент виступу депутата Рівненської обласної ради Олексія Бучинського



Натомість активіст студентського Євромайдану в Рівному Андрій Логащук запевнив: "Якщо студентів немає на Майдані - вони зараз будують потужну мережу, вона себе ще покаже, вони з нами".

Як відбувався суд, що заборонив акцію біля облдержадміністрації: фрагмент виступу активісту студентського Євромайдану у Рівному Андрія Логащука



Ведучий мітингу, громадський активіст Зураб Кантарія теж говорив про мережу і зосередив увагу на "житті після Майдану". "Ми повинні переносити Майдан в голови", - заявив він. І закликав "формувати мережу активних громадян, які можуть не тільки стояти на Майдані, а й тиснути на владу, законним шляхом захищатися".



На мітингу також повідомили, що з 22 листопада по 20 грудня для рівненського Євромайдану зібрано 25 тисяч гривень. Звіт про використання коштів пообіцяли оприлюднити найближчим часом.





На правах реклами