Ми у Facebook
25.12.2013, 18:16

Рівненський окружний адміністративний суд скасував уже друге рішення Рівнеради

25 грудня відбулося чергове судове засідання Рівненського окружного адміністративного суду. Цього разу справа стосувалася скасування рішення Рівненської міської ради від 25 листопада 2013 року "Звернення до Президента України та голови Верховної Ради про підписання Асоціації з Європейським Союзом".
23 грудня завершилося засідання Рівненського окружного адміністративного суду щодо забезпечення позову прокурора Рівного Андрія Джуса на "Звернення депутатів Рівненської міської ради до громади Рівного". Суд задовольнив рішення прокурора, тобто Рівнерада має скасувати своє рішення про загальноміський страйк.

Цього ж разу близько 17 години 25 грудня завершилося судове засідання Рівненського окружного адміністративного суду. В справі йшлося про скасування рішення Рівненської міської ради від 25 листопада 2013 року "Звернення до Президента України Віктора Януковича та голови Верховної Ради Володимира Рибака про підписання Асоціації з Європейським Союзом".

Судові справи проти рішень Рівнеради продовжуються

Суддя прийняв постанову, що рішення Рівнеради є протиправним. Таким чином вже вдруге суд задовольнив позов прокурора Рівного Андрія Джуса.

- Цією постановою по-суті було заборонено колективні звернення депутатів до вищих державних органів, - наголошує депутат Рівнеради Олександр Лащук. - Таким чином виходить, що якщо не можна звертатися до Президента від імені міської ради, то варто було б, щоб і Президент тоді не звертався до громадян.





На правах реклами