Ми у Facebook
03.01.2014, 19:22

Українці платитимуть акцизний збір за переобладнання авто

З 1 січня 2014 року в Україні набуло чинності стягування акцизного збору на легкові автомобілі, переобладнані з ввезених в країну непідакцизних вантажних автомобілів.
Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу про ставки окремих податків і податкових пільг", був прийнятий парламентом 19 грудня і підписаний Президентом України 27 грудня 2013 року.

За даними Міндоходів, близько третини ввезених в Україну вантажних автомобілів після переобладнання зареєстровані в органах ДАІ як підакцизні легкові авто. Сума додаткових надходжень до держбюджету від цього податку може скласти близько 300 млн гривень, - повідомляє tsn.ua.

Укрзалізниця запровадила нові бланки квитків [+Фото]

Експерти прогнозують, що в першу чергу нововведення торкнеться підприємств з переобладнання, яких багато у Західній Україні, а також так званих "перегонників" та підприємств з переобладнання, яких багато у Західній Україні.

З 1 січня 2014 року пити і курити стало дорожче

З 1 січня в Україні також заборонено ввезення, проведення першої реєстрації ввезених або виготовлених в країні транспортних засобів (нових і б/в), які відповідають екологічним нормам нижче Євро-4, - повідомляє news.finance.ua.





На правах реклами