Ми у Facebook
04.01.2014, 17:34

У Рівному вшанували першого голову обласної письменницької організації

Напередодні Нового року виповнилось 80 років від дня народження поета і журналіста Олександра Богачука. Він був першим головою Рівненської організації Спілки письменників України, очоливши її у 1985 році.
Уродженець Волині Олександр Богачук (1933-1994) більшу частину життя пропрацював у Луцьку, де і похований. Помер Олександр Теофілович 1994 року. На честь письменника в сусідньому обласному центрі перейменовано вулицю Щорса. Відповідне рішення Луцької міськради вступило в дію торік у червні.

А в Рівному на будинку №1 по вулиці Гагаріна, де мешкав Олександр Богачук, у 2003 році, до 70-річчя від дня народження письменника, було встановлено меморіальну дошку. Вшановуючи пам'ять видатного побратима по перу, рівненські письменники днями поклали до неї квіти.



А в обласній бібліотеці для молоді Олександрові Богачуку присвятили літературно-музичний вечір "Своїми думами вернусь...".

Літературні ювілеї Рівненщини-2013

Олександр Богачук - автор цілої низки збірок різножанрових поезій, а також двох п'єс. Десятки мелодій на слова Олександра Богачука створили відомі композитори Г.Майборода, А.Горчинський та інші. З-поміж них - такі пісні як «Тиша навкруги», «Троянди на пероні», «Тихо падає цвіт», «Моя родина — Україна» та багато інших.

Фото з сайту ПроВолинь





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ