Ми у Facebook
04.01.2014, 18:12

У Рівненській облраді можлива інтрига з новим депутатом від "Батьківщини" [+Фото]

Валерій Богородицький - другий ліворуч

У 2014 році депутатський корпус Рівненської обласної ради може поповнитись двома новими обранцями. Навколо місця депутата від "Батьківщини" не виключена певна інтрига.
Привід для цього - сумний: у листопаді помер депутат Юрій Семенюк, обраний у мажоритарному окрузі на Млинівщині, а 31 грудня пішов з життя Микола Лустюк, який був депутатом обласної ради за партійним списком "Батьківщини". (Головне фото - з порталу "Четверта влада", Світлана Концимал, Антоніна Торбіч).

Якщо обласна рада прийме рішення про призначення проміжних виборів на Млинівщині (рік тому місцеві чиновники наводили підрахунки, згідно з якими довибори в одному окрузі "тягнуть" на 350 тисяч гривень), то на місце Юрія Семенюка буде обраний новий депутат. Зазначимо, що на довиборах до облради у квітні 2013 року в чотирьох із п'яти округів перемогли кандидати, яких підтримувала влада. Лише у Рівному депутатом став представник опозиції - "свободівець" Олексій Бучинський. Серед впливових людей, які мають високий рейтинг на Млинівщині, не позбавлені політичних амбіцій і водночас не є депутатами Рівненської обласної ради, чи не найвідоміший - генеральний директор ПП "Агро-Експрес-Сервіс" Сергій Костючко, який за часів Леоніда Кучми очолював Млинівську райдержадміністрацію, а в 2012-му балотувався тут у народні депутати України.

Рівненська облрада матиме ще одного заступника голови?

Що ж до імовірного нового депутата облради від "Батьківщини", то до того, як пішов з життя Микола Лустюк, риска у прохідній частині виборчого списку партії зразка 2010 року проходила під прізвищем Юрія Андришина. Це той самий депутат облради, який кожної сесії власним прикладом уособлює непристосованість більшості приміщень в Україні до потреб людей із обмеженими фізичними можливостями...

Сесійна зала облради - на третьому поверсі. Юрію Андришину, який пересувається на візку, щоразу допомагають потрапити у сесійну залу колеги
Сесійна зала облради - на третьому поверсі. Юрію Андришину, який пересувається на візку, щоразу допомагають потрапити у сесійну залу колеги


Наступний за ним у списку "Батьківщини" - 64-річний військовий пенсіонер Валерій Богородицький, який не один рік був заступником голови обласної організації ВО "Батьківщина", а на виборах-2007 навіть балотувався за списком Блоку Юлії Тимошенко до Верховної Ради, проте у непрохідній частині списку. Відтак, за логікою, саме він, якщо не станеться нічого незвичайного, має стати новим депутатом Рівненської облради від "Батьківщини".

Помер депутат Рівненської обласної ради

Так-то воно так, але тут з'являється певна політична колізія. Кілька місяців тому Валерій Богородицький подав заяву про складання повноважень заступника голови РОО ВО "Батьківщина" і про вихід з партії. Сталося це в той час, коли до керівництва обласною "Батьківщиною" приступив народний депутат Микола Кучерук. Валерія Богородицького вважають людиною з команди Юрія Прокопчука, який не один рік очолював обласну "Батьківщину", а минулого літа пішов у тривалу відпустку. Заяви пана Валерія обласне бюро задовольнило, а ось про коригування виборчого списку зразка 2010 року на майбутнє тоді, певно, навряд чи хтось думав... Нині ж не можна виключати, що в обласній "Батьківщині" над цим замисляться. Тому, на всяк випадок, наводимо і прізвище наступного кандидата у виборчому списку рівненської "Батьківщини" до облради - це Роман Курбацький.

Роман Курбацький. Фото зі сторінки у Facebook
Роман Курбацький. Фото зі сторінки у Facebook


Роман Курбацький добре відомий у середовищі християнської молоді Рівненщини. Здобув релігієзнавчу освіту в Національному університеті "Острозька академія". Був помічником народного депутата попереднього скликання від БЮТ Павла Унгуряна, також відомого християнського діяча. У 2010-му балотувався до Рівненської облради за округом в Острозі, де переміг Роман Василишин.

Хто ж саме поповнить у 2014 році депутатський корпус Рівненської облради - дізнаємось вже згодом.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ