Ми у Facebook
08.01.2014, 15:35

Африканська чума свиней загрожує Україні

Перший за півтора останніх роки випадок африканької чуми свиней зареєстровано в Україні.
Як повідомляє lb.ua із посиланням на Державну ветеринарну службу, захворювання виявили на Луганщині, в чотирьох метрах від кордону з Росією. Там знайшли труп кнура, який був хворий на африканську чуму свиней (АЧС).

Зазначимо, що минулої осені на Рівненщині призупиняли рух транспорту на пунктах пропуску Переброди та Вичівка на українсько-білоруському кордоні у зв'язку зі складною ситуацією, яка склалася на території Російської Федерації та Республіки Білорусь щодо збудника африканської чуми свиней.

Через африканську чуму Україна закрила кордон з Росією та Білоруссю

АЧС - вірусна хвороба свиней, яка проявляється лихоманкою, синюшністю (цианозом) шкіри та обширними крововиливами (геморрагіями) внутрішніх органів. Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. Ефективних засобів профілактики африканської чуми свиней на даний час не знайдено, лікувати тварин заборонено. У випадку виявлення вогнища інфекції практикується поголівне знищення свиней безкровним методом, а також ліквідація всіх тварин у радіусі 20 кілометрів від нього. Хворих свиней та тих, які контактували з хворими тваринами забивають. Трупи свиней спалюють. Для людини африканська чума свиней - безпечна.

Рівненщина може залишитися без худоби?

Фото з сайту ВолиньPost






На правах реклами