Ми у Facebook
11.01.2014, 10:00

У соцмережах з`явилося відео, як бійці "Беркута" на вимогу натовпу знімали маски і шоломи

У ніч з 10 на 11 січня після двох сутичок біля Святошинського райвідділку міліції у Києві натовп оточив бійців «Беркута» і під вигуки «Знімай!» закликав силовиків знімати маски та шоломи.
З беркутівця намагаються зірвати маску. Фото Мустафи Найєма

У мережі з`явилося відео, як біля Святошинського РВВС бійці "Беркута" на вимогу натовпу знімали маски і шоломи і проходили крізь натовп.

Відео оприлюднив у мережі журналіст Мустафа Наєм. Тих, хто знімав маски й шоломи, активісти «Автомайдану» спокійно відпускали. Мовляв, "ми дали слово".

Як повідомляє «Українська правда», «беркутівці» залишили заблоковані автобуси перед Святошинським РВВС та зайшли до відділку. Люди випустили їх лише після того, як було погоджено, що бійці знімуть маски.



Бійці «Беркута» виходили групами. Люди, які блокували автобуси перед відділком, вимагали, щоб правоохоронці зняли маски, і лише за таких умов їх пропускали.

Було важко стримувати натовп. До спокою людей закликала також співачка Руслана, присутня на місці подій, пише "Українська правда".

«У ніч з 10 на 11 січня протистояння Беркуту і людей після того, як силовики влаштували побиття під святошинським судом. Автомайдан "поламався", оточивши автобуси з Беркутом. А потім до них підтягнулися люди. Протистояння тривало довго. Люди вимагали імена всіх беркутівців. Під час бійки саме з цього автобуса беркутівці побили Юрія Луценка і ще як мінімум одного чоловіка. Спочатку їм назвали керівників, але цього було мало. Люди погодились розблокувати автобуси лише після того, як Беркут пообіцяв зняти маски і пройти до райвідділку крізь людський коридор. Так йшов перший автобус» - повідомляє Umka1i.






«Після того, як пройшла група беркутівців і не зняла маски, люди обурились і перекрили їм рух. Поки вони не домоглися, щоб маски були зняті, вони не пропускали беркутівців» - пише автор відео.

Позбуватися масок та шоломів бійцям "Беркута" доводилося у великій тисняві, повідомляє ТСН. Лунала навіть нецензурна лексика, хоча деяких силовиків просили: «Треба зняти шолом». Деякі «беркутів ці» вигукували «Коридор!» «Знімайте шоломи, тут така традиція», - казали у відповідь активісти.

Нагадаємо, у п'ятницю після сутичок із бійцями спецпірозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського районного суду Київської області госпіталізовано 5 постраждалих активістів. Під час сутичок постраждали двоє народних депутатів - Едуард Леонов та Юрій Бублик.

У сутичці з "Беркутом" постраждав Юрій Луценко + ВІДЕО

Екс-міністр, лідер руху "Третя Українська Республіка" Юрій Луценко, який намагався розборонити беркутівців та автомайданівців і припинити кровопролиття, отримав кілька ударів кийком по голові й зі струсом мозку, закритою черепно-мозковою травмою та численними гематомами опинився у реанімації.





На правах реклами