Ми у Facebook
12.01.2014, 11:35

Погода на Рівненщині: зима наступає зі Скандинавії

Зимова погода прийде на Рівненщину напередодні Старого Нового року, обіцяють рівненські синоптики.
13 січня зима розпочне свій наступ з району Скандинавії, повідомляє Рівненський обласний центр з гідрометеорології. Упродовж доби сипатиме слабким снігом. На дорогах утвориться ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12м/с. Температура повітря вночі та вдень очікується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. Атмосферний тиск буде слабко рости.

14 січня вночі переважно без опадів, а вдень легко сніжитиме. Вітер зі сходу, 3-8 м/с. Температура повітря вночі та вдень 1-6 градусів морозу. Атмосферний тиск суттєво не зміниться.

Зима-2014: прогнози погоди

Загалом же, як прогнозує opogode.ua, в Україні середня температура зимового періоду, за попередніми прогнозами, очікується вищою за норму.

Магнітні бурі в січні 2014 року

Тим часом, як зазначила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко, до 1990 року в Україні було зафіксовано лише три випадки аномально теплого січня, натомість після 1990 року - вже 10 випадків перевищення кліматичної норми, передає кореспондент opogode.ua. «Частота аномалій збільшилась утричі, - зазначила синоптик. - Для перехідного клімату, в якому ми зараз існуємо, характерні різкі зміни погоди, велдикі аномалії. І на фоні таких теплих тенденцій ми не можемо виключати аномально холодну зиму в силу географічного положення України. Жодна людина зараз не може сказати, що в нас не буде ще екстремально холодного січня. Клімат не стабільний. І зараз постулат про те, що погода попереднього періоду буде схожа на погоду нинішнього, вже не працює".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ