Ми у Facebook
12.01.2014, 17:18

На Рівненщині вилучили горілки на 750 000 гривень

Співробітники Головного управління Міністерства доходів і зборів у Рівненській області затримали днями на території Здолбунівського району автомобіль DAF, який перевозив понад 25 тисяч пляшок горілки.
Згідно наданих для перевірки документів автомобіль мав рухатися у Рівне, тоді як фактично він вже минув місце розвантаження в обласному центрі. Детальне співставлення документів та вантажу виявило нові розбіжності, інформують у ГУ Міндоходів у Рівненській області. Назва горілки в супровідних документах не відповідала етикетці, а марки акцизного податку на пляшках не відповідали зазначеному на етикетках виробнику.

Відтак, горілку вилучили, а за цим фактом розпочали кримінальне провадження.

За мінімальними цінами вартість вилученої партії горілки перевищує 750 тисяч гривень.

Зміни до Податкового кодексу з 1 січня 2014 року

Як нагадують у ГУ Міндоходів у Рівненській області, стаття 204 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Податковий календар на січень 2014 року

Так, зокрема, незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, - карається штрафом від 500 до 1050 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.





На правах реклами