Ми у Facebook
12.01.2014, 18:08

Відомі рівняни - про Леоніда Кравчука [+Відео]

Леонід Кравчук з ректором Острозької академії Ігорем Пасічником. Фото Василя Петрука

10 січня першому Президенту незалежної України Леоніду Кравчуку виповнилось 80 років. Серед подарунків, які він отримав цього святкового дня - і картина з рівненського бурштину, яку презентував Леоніду Макаровичу голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий. Більше про ювіляра - далі!
З нагоди 80-річчя Леоніда Кравчука у столичному Мистецькому арсеналі відкрилась фотовиставка "Леонід Кравчук: 80 років з Україною", на якій представлено понад 150 світлин.

Сам ювіляр на офіційному відкритті виставки наголосив: "Я дуже щасливий, що сьогодні знаходжусь тут, живу 23-й рік у незалежній Україні, до створення якої доклав максимальні зусилля, які тільки міг, і що Україна живе, розвивається, очищується і стає іншою порівняно з тим періодом, який я пам'ятаю ще в ті далекі роки. Тобто це не досягнення, це стан мого життя, стан моєї душі. Це моя Україна, якою я живу 80 років, і щасливий, що я з нею живу, і щасливий, що вона змінюється. Найбільше - це те, що вона є державою незалежною і що я маю до цього причетність".

Леонід Кравчук також зізнався, що... не знає точної дати свого народження, зазначає "Укрінформ". "Я щиро, відверто скажу - я не знаю, в який день я народився. Казала мати, що я народився в Різдвяні свята. Казала мати, що хрестили 10 числа - це точно, і що в метрику священик записав не день народження, а день хрещення", - розповів Леонід Кравчук.

Першому Президенту незалежної України Леоніду Кравчуку - 80! [+Відео]

Сюжет телеканалу РТБ до 80-річчя Леоніда Кравчука



Леонід Кравчук в Острозькій академії: фотогалерея





На правах реклами