Ми у Facebook
17.01.2014, 11:38

Рівне: борги за комунальні послуги розпишуть на 5 років

Понад 110 мільйонів гривень заборгували за житлово-комунальні послуги мешканці Рівного, а районів області — близько 50 млн. грн. Дехто за тепло, газ, воду та електроенергію винен десятки тисяч гривень.
Підприємства, які надають компослуги, переважно судяться із такими боржниками, а виконавчі служби потім описують майно людей. Нині ж у Кабміні підготували законопроект, за яким підприємства своїм споживачам борг можуть розписати на п'ять років.



Верховна Рада прийняла Держбюджет 2014

Найбільше рівняни заборгували за опалення — 68 млн. грн. Директор ТзОВ "Рівнетеплоенерго" Степан Коропецький, втім, не дуже радіє новій можливості реструктуризувати борги:

— Раніше ми також реструктуризовували борги населення. Боржники укладали з нами договір про реструктуризацію, проте головною умовою було, що вони повинні одразу сплатити мінімум 30% від заборгованості. Реструктуризовували борги ми не більш ніж на 18 місяців, окрім того, споживач зобов'язувався ще й вчасно сплачувати поточні нарахування. Проте цей закон уже не діє. Зараз споживачі до нас також приносять заяви з проханням розподілити їм борг. Ми йдемо назустріч. Нині у нас є 687 договорів щодо реструктуризації заборгованості на загальну суму близько 3,2 млн. грн. Але те, що борг дозволять реструктуризувати на 60 місяців, — для нас негатив. Ми ж зобов'язуємося за газ НАК "Енергетична компанія України" сплачувати суми одразу.

Як на мене, якщо вже приймають новий закон про реструктуризацію боргів населення, то мали б прийняти закон і про реструктуризацію боргів самих підприємств, які надають комунальні послуги.

Із 2014 року буде нова декларація про майновий стан і доходи





На правах реклами