Ми у Facebook
19.01.2014, 18:15

Народне віче "Ні диктатурі" у Рівному: рівнян лякають забороною футболу і колядок [Фото+Відео]

Третє у 2014 році Народне віче на Євромайдані у Рівному відзначилося креативом від організаторів та учасників: частина з них, з огляду на нещодавно ухвалені закони, що обмежують проведення масових акцій, прийшли у масках і касках, а один з мітингуючих навіть із... ящиком на голові.
Кількість учасників мітингу, який організатори провели під гаслом "Ні диктатурі!" не відрізнялась від минулотижневої - приблизно дві сотні рівнян. Як і минулої неділі, слово давали всім бажаючим, а серед виступаючих було критично мало депутатів Рівненської міської та обласної рад від опозиційних партій. (Щоправда, організатори мітингу зазначили: місцеві депутати від "Батьківщини", "УДАРу" та "Свободи" щоночі несуть чергування в охороні наметового містечка на майдані Незалежності у Рівному).

До традиційних промовців - приміром, депутата Рівненської обласної ради Олексія Бучинського та громадського активіста Святослава Клічука - додались нові обличчя. Одна з рівнянок навіть вирішила відразу ж під час мітингу провести імпровізоване голосування: хто ж із політиків має стати єдиним опозиційним лідером. У відповідь на прізвище "Порошенко", що пролунало від когось із натовпу, жінка радісно відповіла, що саме його і збиралась назвати, і відразу організувала імпровізоване "голосування". Одноголосним воно, звісно, не вийшло - рівненський Євромайдан збирає прихильників різних політиків. Рівненський громадський активіст Зураб Кантарія, який цього разу виконував звичну для себе роль ведучого мітингу на Євромайдані Рівного, навіть прокоментував: не варто, мовляв, поспішати, є ж іще й Юрій Луценко, і Анатолій Гриценко...

Рівненський активіст звинувачує міліцюі у брехні

Інша виступаюча висловила побоювання, що наступними законами, які обмежують права і свободи українців, можуть стати заборони колядок і щедрівок. А активіст "Свободи" Іван Солодуха припустив, що "рано чи пізно вони заборонять і футбол, бо футбол - це протестна гра".



Народне віче на рівненському Євромайдані проходило під періодичний "акомпанемент" свіжих новин з Євромайдану столиці, які озвучував з допомогою інтернету ведучий заходу Зураб Кантарія. Думка про потребу в єдиному опозиційному лідері й наявності чіткого плану дій на майбутнє звучала з рівненської сцени не раз. "Набридло вже говорити, хочеться діяти, захищати себе і свою державу, - зізнався громадський активіст Святослав Клічук. - Ми чекаємо сигналу".

Народне віче на Євромайдані у Києві: план дій опозиції [+Відео]








А поки що Святослав Клічук озвучив звернення до мешканців Сходу України, де їх закликають підтримати вимоги учасників Євромайдану.



БІЛЬШЕ ФОТО

Виступає представник ВО "Свобода" Олександр Савчук






На правах реклами