Ми у Facebook
22.01.2014, 12:50

Чи відправляли рівненських засуджених на Євромайдан?

У соціальній мережі facebook з'явилася інфомація про те, що "в’язнів Городоцької виправної колонії переодягають в цивільний одяг і відправляють на Київ, де вони мають бити вітрини, кидати бруківку, гранати". Ми вирішили перевірити цю інформацію.
Володимир Пилипчук у соціальній мережі facebook у групі "Рівненщина політична" з'явилося повідомлення про те, що засуджених з Рівненщини відправляють до столиці.

- Вчора, по обіді з достовірних джерел мені повідомили про те, що в’язнів Городоцької виправної колонії переодягають в цивільний одяг і відправляють на Київ, де вони мають бити вітрини, кидати бруківку, гранати, в будь-який спосіб порушувати громадський порядок. За це ув'язненим пообіцяли ЗМЕНШИТИ (!) термін для відбування покарання.

На Євромайдані підстрелили депутата Рівненської облради

Впродовж дня цю інформацію підтвердила не одна людина. Після того, я особисто зустрівся з начальником колонії, який повністю все заперечив, розповів скільки в’язнів всього перебуває в колонії, скільки знаходиться за її межами на роботі. Крім того, начальник колонії запевнив, що якби такий наказ – відправляти в’язнів для участі у заворушеннях – поступив, то він би написав рапорт про звільнення.

Найгірше в цьому всьому, те, що ще півроку тому така інформація здавалася б фейковою чи просто безглуздою, проте сьогодні від влади можна очікувати все, навіть те, у що вірити не хочеться. Тому, сьогодні вважаю за необхідне не піддаватися паніці, реагувати і перевіряти по можливості всю інформацію. Краще попередити зараз те, що потім неможливо відвернути.



Третя жертва у протистоянні на Грушевського

Наразі я не закриваю це питання, бо добре відомо, що диму без вогню не буває. Якщо в когось з’явиться додаткова інформація, повідомляйте! Буду реагувати, - написав помічник нардепа Юрія Вознюка Володимир Пилипчук.


У Городоцькому виправному центрі №131 нам повідомили про те, що "незрозуміло взагалі хто і чому поширює таку інформацію. Таке у нас точно не могло і не може відбуватися".





На правах реклами