Ми у Facebook
22.01.2014, 21:57

Нардеп із Рівного увійшов до складу Народної виборчої комісії

Народні депутати від опозиції оголосили про створення Народної Ради України, а вона, в свою чергу, створила Народну виборчу комісію.
Народна Рада України є органом представництва народних депутатів із захисту Конституції, повідомив народний депутат від "Батьківщини" Андрій Пишний, якого цитує "Українська правда". Згідно з Декларацією про проголошення Народної Ради України, у Криму, кожній області, в Києві та Севастополі, в містах та районах на базі депутатських фракцій опозиційних партій в обласних, міських та районних радах утворюються місцеві Народні Ради як міжфракційні депутатські об'єднання, які разом з загальнонаціональною Народною Радою здійснюють захист Конституції, прав та свобод людини.

Лідери опозиції розповіли про результат переговорів з Президентом

Народна Рада України планує забезпечити організацію та скликання громадських Конституційних зборів як органу для підготовки проекту нової Конституції України, яка має відновити законність та правопорядок, баланс між гілками влади, їхню незалежність одна від одної та запровадження реального місцевого самоврядування в Україні.
Створення Народної Ради має бути підтверджено громадянами України шляхом збору підписів.



На Євромайдані поранили депутата Рівненської облради

Народна Рада України формує Народну виборчу комісію з народних депутатів Верховної Ради з опозиційних фракцій, які є членами лічильної комісії ВР, йдеться в декларації. Народна виборча комісія має забезпечити проведення та встановлення результатів загальнонаціональних опитувань. В Криму, кожній області, районах та містах будуть утворені народні виборчі комісії з депутатів міських, районних та місцевих Рад опозиційних фракцій.

Пізніше "Українська правда" оприлюднила персональний склад Народної виборчої комісії: Олег Гелевей, Ярослав Гінка, Геннадій Зубко, Олександра Кужель, Ірина Купрейчик, Андрій Павловський, Віталій Чугунніков (народний депутат із Рівного, обраний до Верховної Ради за виборчим списком політичної партії "УДАР Віталія Кличка" - прим. авт.), Ігор Швайка.





На правах реклами