Ми у Facebook
25.01.2014, 15:50

Рівне: версії підпалу офісу Партії регіонів

Активісти євромайдану Олександр Музичко та Олексій Хахльов у коментарях для Радіо Трек заперечили причетність організованих мітингувальників до подій цієї ночі.
Зокрема, у блокованому приміщенні Рівненської ОДА найбільш імовірними називають дві версії підпалу: перша - це спланована провокація влади проти протестувальників; друга - підпал здійснили окремі, самоорганізовані націоналісти. (Фото Степана Петрулі, ЧаРівне.інфо). Ані активісти правого сектору, ані активісти УНА-УНСО, чи народної самооборони до таких дій не вдавалися і вночі приміщення РОДА не покидали, сказав Олександр Музичко, повідомляє Дмитро Леонтіюк, rivne1.tv.

Рівне: за підпал офісу Партії регіонів - до 10 років

Нагадаємо, підпал у приміщенні, де розташована Рівненська обласна організація Партії регіонів, стався близько першої ночі 25 січня. Вогонь пошкодив вхідні двері будівлі та знищив металопластиковий навіс над вхідними дверима.

Карта захоплення обласних адміністрацій в Україні [ОНОВЛЕНО СТАНОМ НА 25 СІЧНЯ]

Правоохоронці уточнили, що в чотириповерховому приміщенні на вулиці князя Володимира у Рівному розташовані офіси загалом 11 організацій. Зазначимо, що серед них є і редакції газет - "Вільне слово" та "Літопис Заходу".

На Волині обласну Народну раду очолив нардеп-"свободівець"

— За даним фактом за частиною 2 статті 194 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — зазначив начальник Рівненського МВ УМВС Руслан Мельник. — Працівники міліції встановлюють осіб, що підпалили двері будівлі. Чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Проводиться досудове розслідування.

Янукович призначив нового голову Київської міськдержадміністрації

До слова, після Народного віча вдень 23 січня мітингувальники навідувались до офісу Партії регіонів у Рівному. Тоді вони зірвали і спалили партійний прапор. А ввечері 24 січня учасники Народного віча, що відбулось на майдані Просвіти біля приміщення облдержадміністрації, розділившись на п'ять колон, відвідували домівки депутатів, які не приєднались до Народної ради і не були присутні під час спроби скликати позачергову сесію облради у п'ятницю вдень. Протестувальники прагнули переконати обласних обранців приєднатись до Народної ради і прийти в неділю на Народне віче до облдержадміністрації.

Народне віче у Рівному ввечері 24 січня: ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 25 січня, увечері, мітингувальники знову планують навідатись до кількох рівненських депутатів-регіоналів, аби переконати їх приєднатись до Народної ради і прийти на Народне віче до Рівненської облдержадміністрації, яке заплановане на 12 годину неділі, 26 січня.





На правах реклами