Ми у Facebook
17.03.2014, 14:57

Лідер Рівненської "Батьківщини" Микола Кучерук: ДОСЬЄ [+Фото]

На Народному вічі 26 січня у Рівному оголосили, що виконком Народної ради Рівненської області на перехідний період очолить народний депутат України Микола Кучерук. Дізнаймося про нього більше!
Микола Кучерук обраний до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі № 156 Рівненської області (Березнівський, Костопільський та Сарненський райони). 24 липня 2013 року став в.о. голови Рівненської обласної організації ВО "Батьківщина", змінивши на посаді лідера обласної "Батьківщини" Юрія Прокопчука, який пішов у "довгострокову відпустку".

Микола Герасимович Кучерук народився 29 травня 1960 року в селі Дермань Здолбунівського району на Рівненщині. Після закінчення школи розпочав свій трудовий шлях токарем на Харківському механічному заводі, звідки був призваний до лав Збройних Сил. Повернувшись з армії, Микола Кучерук працював на тракторному заводі в Рівному. У 1993 році закінчив Київський національний університет харчових технологій, здобувши спеціальність «інженер-економіст».

Лідер рівненської "Батьківщини" Микола Кучерук: навіщо потрібна позачергова сесія облради

З 1983 року Микола Кучерук пов'язав своє життя з Костопільщиною, пройшовши шлях від токаря до директора Костопільського заводу продтоварів, керівника торгової марки «Родина». У віці 24 років був призначений механіком заводу, в вже у 28 років був призначений на посаду головного інженера Костопільського заводу продтоварів. У 1999 році очолив підприємство. У 2001 році розширив виробничу діяльність, придбавши виробничі потужності збанкрутілого Костопільського хлібозаводу. Заслужений працівник промисловості України. Почесний громадянин міста Костопіль.



У рівненській "Батьківщині" - зміна влади

З 2005 року - член "Батьківщини". Обирався депутатом Рівненської обласної ради двох скликань. Очолював фракцію "Батьківщини" в обласній раді.



"Батьківщину" на Рівненщині очолив нардеп Микола Кучерук

На парламентських виборах 2012 року Микола Кучерук був обраний народним депутатом України по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 156 (Березнівський, Костопільський та Сарненський райони), вигравши у провладного кандидата Миколи Шершуна. У парламенті працює заступником голови Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики.





На правах реклами