Ми у Facebook
28.01.2014, 15:12

Кухонні витребеньки для рівнянок: чайне колесо [+Фото]

Продовжуємо вдосконалювати жіноче царство – кухню! Жіночий Клуб представляє вашій увазі надзвичайно корисний пристрій – чайне колесо.
Не секрет, що в сім’ї чайні уподобання у всіх різні. Тримати чайні пакетики в їхніх рідних коробочках – учорашній день. По-перше, вони займають багато місця. По-друге, кожну з них відкривати і шукати вранці потрібний пакетик, коли й так усі хвилина на рахунку, просто дратує. А ось таке чайне колесо і місця майже не займає, і вміщує цілих 100 пакетиків, і легке в користуванні, і естетично прикрашає кухню. Крутнули – і потрібний чай у вас в руках за секунду!

Зробіть підкову на щастя



Для роботи буде потрібно
матеріали: тонкий і товстий картон, гнучкий прозорий пластик, спиця або товстий дріт, 2 пласкі намистини, люверси, малярський скотч, клей;
інструменти: ножиці, макетний ніж, клейовий пістолет, плоскогубці;
для декору: серветки, стрічки, джутовий шпагат.

Вишивайте стрічками, як королі!

Почнемо з внутрішнього колеса. На кресленні наведені розміри, оптимальні для стандартних чайних пакетиків. Нам потрібно вирізати з тонкого картону 2 кола і 8 лопастей. Довжину червоної лінії обчислювати не треба - просто виміряти. Для внутрішнього колеса краще не використовувати товстий картон, щоб зробити його максимально легким.



Лопасті згинаємо таким чином:



Потім склеюємо широкими частинами:



Стрічку, що в нас вийшла, скручуємо в коло:



Тепер потрібно склеїти крильця, що залишилися, з допомогою малярного скотчу:



Повинна вийти ось така конструкція, що має вісім кишеньок:



У центр двох кіл ставимо люверси для того, щоб зміцнити отвори, через які пройде потім спиця. Кола приклеюємо з боків колеса клеєм ПВА.
УВАГА! На даному етапі внутрішнє колесо потрібно декорувати. Це може бути покриття акриловою ґрунтовкою і декупаж серветками.



Зовнішнє колесо робимо з прорізами. Для збільшення міцності усі деталі можна зробити подвійними, центр також краще зміцнити люверсами. Обідок, обмотаний шпагатом і маленький круг - це для декору.



Усі деталі готові та частково задекоровані. Починаємо усе збирати до купи.



Нам потрібно приклеїти пластикову стрічку до одного боку зовнішнього колеса (зверніть увагу, щоб люверси зовнішнього і внутрішнього коліс були звернені один до одного гладкими сторонами). Ширина стрічки дорівнює ширині внутрішнього колеса плюс 1 см (не забудьте врахувати товщину стінок внутрішнього колеса), довжина - довжині кола зовнішнього колеса мінус 9-11 см. Усе відмінно клеїться на гарячий клей.



Тепер остаточне складання.
Спицю або дріт загинаємо під прямим кутом і насаджуємо на неї наші деталі в наступному порядку: частина зовнішнього колеса з приклеєною пластикової смугою - пласка намистина - внутрішнє колесо - пласка намистина - друга частина зовнішнього колеса. Загинаємо дріт і приклеюємо пластикову стрічку до другої частини зовнішнього колеса. Якщо з якоїсь причини ширини пластикової стрічки не вистачає, намистини можна не надягати, усе одно добре буде крутитися, якщо ви правильно розташували люверси. Дротові загини заклеюємо маленькими картонними колами, за бажанням додаємо декорчику (стрічки і легке тонування шпагату золотим акрилом) .



Щоб колесо стояло і не скочувалося, приклейте на гарячий клей знизу дві палички (наприклад, втулки, на які намотується папір для факсу), обмотані шпагатом. Віконце при цьому краще не розташовувати чітко вгору, а змістити трохи вниз - так зручніше користуватися.



Прикраси зробіть на ліпучці, щоби міняти їх за настроєм.



Посмішка дня

- Любий! Спробуй до чаю пиріжки. Я сама пекла!
- Давай, - п'є чай з пиріжками. - Дуже смачний чай ...





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ