Ми у Facebook
29.01.2014, 14:48

Робота, вакансії: Роботодавцям потрібні молоді спеціалісти

Одним з основних трендів минулого року була орієнтація на роботу і підготовку молодих фахівців. Більшість експертів упевнені, що популярність молодих фахівців буде рости і в новому 2014 році.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

За підсумками 2013 більше половини всіх вакансій були розраховані на фахівців з досвідом роботи від 1 року до 3- х років. А в кожній п'ятій вакансії роботодавці шукали людину без досвіду роботи. При цьому спостерігається традиційна диспропорція. У той час, як компанії більше зацікавлені у фахівцях з досвідом роботи 1-3 року, роботу найчастіше шукають ті, у кого солідний досвід роботи (від 6-ти років).

Робота у Рівному: нові можливості у 2014 році

Тенденція до зниження вимог до досвіду роботи спостерігається вже кілька років. Головною причиною є прагнення до оптимізації витрат - у менш досвідченого фахівця нижче побажання по зарплаті. Варто відзначити, що саме молоді фахівці є найбільш адекватними у своїх зарплатних очікуваннях.

Середня мінімальна зарплата, з якої готові починати молоді фахівці, - 1200 грн., а рівень середньої очікуваної зарплати - 2900 грн. При цьому можна знайти вакансії, в яких кандидатам з мінімальним досвідом роботи пропонують більш високі зарплати.

ТОП-10 пропозицій для молодих фахівців:



У році, як і в 2013-му, для тих, хто тільки починає будувати свою кар'єру, найбільше можливостей буде у сфері інформаційних технологій, а також маркетингу і продажів.

Разом із збільшенням кількості вакансій для молодих фахівців, динамічно зростала кількість резюме від претендентів без досвіду роботи або зі стажем 1-3 роки.

Рівне: Роботу пропоную

Саме тому молоді фахівці продовжує залишатися в ТОП-5 професійних сфер з найвищою конкуренцією на ринку. У цьому плані складніше тільки керівникам, юристам, фінансистам і бухгалтерам.



При конкуренції 5 здобувачів на одне місце пошук роботи може бути досить скрутним. І це незважаючи на те, що молоді фахівці та студенти - одні з найактивніших претендентів: в середньому в місяць на одну вакансію приходить близько 7 відгуків.

Найпростіше знайти першу роботу було на початку року, до кінця 2013 р. рівень конкуренції суттєво зріс.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в грудні 2013 року.





На правах реклами