Ми у Facebook
29.01.2014, 15:27

Народна рада Рівненщини знайшла заміну голові облради

Опозиційні партії Рівненщини оприлюднили заяву щодо ситуації на Рівненщині і Рівненській обласній раді. У заяві сказано, що депутати вимагають добровільної відставки голови Рівненської обласної ради, регіонала Юрія Кічатого. Кого ж опозиційні депутати пропонують на його місце?
"Заява парламентських опозиційних партій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та УДАР Віталія Кличка щодо ситуації на Рівненщині і Рівненській обласній раді"

Влада Віктора Януковича призвела до масштабної політичної кризи, яка поставила країну на межу громадянського конфлікту, і створила реальну загрозу територіальної цілісності України. Влада два місяці ігнорувала голос народу та систематично застосовувала репресії і силовий вплив на громадян України. В результаті загинули мирні люди, десятки громадян зникли без вісти, сотні – побито і покалічено. Відповідальність за це лежить на Партії регіонів.

У Рівненській обласній раді будо створено депутатське об’єднання Народна рада. Метою об’єднання є забезпечення захисту громадян і їхніх прав, свободи та повернення реальної влади народу. Була спроба скликати позачергову сесію обласної ради, з метою забрати делеговані громадою повноваження у Рівненської облдержадміністрації та повернути в управління громади майно.

Голова Рівненської облради просить депутатів зібратися задля бюджету


Для забезпечення нормального функціонування всіх сфер життя області було вирішено створити виконавчий комітет Рівненської обласної ради, який би перебрав на себе функції виконавчої гілки обласної влади. Однак Партія регіонів всіляко саботує цей процес. Переважна більшість депутатів обласної ради від Партії регіонів та їхніх партнерів по владі не з’являються на сесії.

Голова обласної ради, регіонал Юрій Кічатий та його заступники «раптово захворіли» і зробили все, щоб сесія не відбулась. Враховуючи вищесказане Народна рада, до якої входять депутати, які представляють патріотичні сили Рівненщини, вимагаємо негайної добровільної відставки голови Рівненської обласної ради, регіонала Юрія Кічатого.

Позачергова сесія Рівненської облради: спроба №2

Пропонуємо обрати нового керівника найвищого представницького органу області. Враховуючи вимогу часу, професійні здібності та високі моральні і людські якості ми пропонуємо обрати головою Рівненської обласної ради депутата обласної ради Михайла Кириллова. Ми, лідери опозиційних партій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», партій Віталія Кличка УДАР засвідчуємо свою підтримку Михайлу Кириллову та готові всіляко сприяти в роботі новому голові Рівненської обласної ради.

В.о. голови Рівненської обласної організації ВО «Батьківщина» Народний депутат України Микола Кучерук, Голова Рівненської обласної організації ВО «Свобода» Народний депутат України Олег Осуховський, Голова Рівненської обласної організації партії УДАР Народний депутат України Віталій Чугунніков."

Нагадаємо, що 27 січня, в сесійній залі Рівненської обласної ради було проведене депутатське зібрання. Його організатори планували провести сесію облради, на якій створити Народну раду та виконком.

Однак для того, аби сесія була легітимною, не вистачило кворуму. Крім того, не було розпорядження про скликання сесії. Його, відповідно до законодавства, мав підписати голова облради або його заступники. Ні голови, ні замів у сесійній залі не було. Як пояснили депутатам, голова Рівненської облради Юрій Кічатий перебуває в Києві, а його заступники – на лікарняному.

Заява голови Рівненської обласної ради Юрія Кічатого





На правах реклами