Ми у Facebook
05.02.2014, 09:57

Сьогодні відбудеться прощання з рівненським художником Анатолієм Мартиненком

5 лютого, з 10-ї ранку в приміщенні дитячої художньої школи відбудеться прощання з відомим рівненським художником Анатолієм Мартиненком.
Нагадаємо, що 4 лютого на 73 році пішов з життя відомий художник Анатолій Мартиненко.

«Кипуча енергія не дозволяла йому сидіти вдома», – пригадують колеги. Навіть пішовши з посади директора, яку займав понад сорок років, Анатолій Мартиненко далі викладав. Писав картини, навчав юних художників, жив повним, цікавим життям. Коли ж захворів, до останнього ходив на роботу. Помер художник у лікарні від тяжкого запалення легень. Останній час він перебував у комі.

Помер відомий рівненський художник Анатолій Мартиненко

Провести в останню путь художника можуть усі небайдужі. 5 лютого, з 10-ї ранку в приміщенні дитячої художньої школи відбудеться прощання з відомим рівненським художником. Колеги митця готують виставку його останніх картин, щоб показати її всім, хто прийде провести художника в останню путь.

Слова співчуття висловив і міський голова Рівного Володимир Хомко.

З глибоким сумом я сприйняв звістку про те, що перестало битися серце прекрасного художника, талановитого педагога, щирого патріота нашого міста і просто хорошої людини Анатолія Мартиненка. Сорок вісім років життя Анатолій Іванович віддав роботі у Рівненській дитячій художній школі. Сорок два роки її очолював.

Я спілкувався з Анатолієм Івановичем багато років і завжди цінував його думки про те, що потрібно робити і змінювати в гуманітарній сфері нашого міста. Пам’ятаю, як він зрадів, коли йому запропонували ідею прикрасити на Різдво центр Рівного фігурами янголів, що світяться, й відразу взявся втілювати цей задум. У нього в руках усе кипіло…

Анатолій Мартиненко прожив яскраве та плідне життя. Як талановитого художника, його давно визнавали не тільки в Україні. Коли виникло питання, чиєю виставкою відкривати на День міста щойно відремонтовану виставкову залу в будинку культури, двох думок не було: тільки картинами Анатолія Мартиненка.

Депутати прийняли бюджет Рівного на 2014 рік [+Фото]

Нелегко змиритися з думкою, що Анатолія Івановича більше немає серед нас. Ще тяжче це прийняти його родині. Мистецька династія Мартиненків живе й працює в Рівному. Син Анатолія Івановича Артур Мартиненко продовжив справу свого батька, він працює директором художньої школи. Там же викладає онук Анатолія Мартиненка Ілля. Отже, Анатолій Іванович залишив у спадок рідному місту династію художників та свої чудові картини.

Світла пам’ять про Анатолія Івановича Мартиненка залишиться в серцях рівнян назавжди.





На правах реклами