Ми у Facebook
06.02.2014, 00:43

Рівненщина: до колонії не потрапили наркотики

Працівники Катеринівської виправної колонії на Рівненщині затримали біля маскувальної огорожі установи громадянина Ф. з пакетом чорного кольору.
«4 лютого 2014 року, під час проведення оперативно-розшукових заходів по перекриттю каналів надходження заборонених предметів до зони, що охороняється, які проводилися спільно із працівниками Сарненського РВ УМВС в Рівненській області затримано громадянина Ф., 1982 року народження, жителя міста Костопіль», - розповів начальник Катеринівської колонії Павло Гомоль.

У пакеті затриманого правоохоронці виявили овальний згорток, обмотаний клейкою стрічкою, в якому знаходились три колоди гральних карт, медична ампула з димедролом та поліетиленовий згорток, в якому знаходились подрібнені частинки таблеток овальної форми білого кольору, зовні схожі на наркотичний засіб «SUBUTEX».

У Рівному правоохоронці "прикрили" наркопритон

Вилучені речовини відправили на експертизу, а Сарненський райвідділ міліції відкрив за цим фактом кримінальне провадження.



У Рівному знайшли наркотик у... банані [Фото+Відео]



У прес-службі управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області нагадують, що доставка заборонених предметів в установи виконання покарань несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. До слова, за передачу наркотиків до місць позбавлення волі передбачена кримінальна відповідальність (ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна).

Довідка
«Субутекс» - це медичний препарат, який використовується для лікування наркозалежних за програмою замісної підтримуючої терапії. Наркоманам контрольовано дають легальний наркотик «Субутекс», щоб заблокувати потяг до нелегальних наркотиків і зупинити розповсюдження ВІЛ-СНІДу серед ін'єкційних наркоманів», - пояснює виданню "Галицький кореспондент" нарколог Тетяна Черкасова. В той же час субітекс є важким наркотиком, який належить до групи опіатів. Ця група найбільш небезпечна, до неї також входять героїн, морфін, трамадол. Його контрольований прийом дозволяє наркозалежним повернутися до нормального життя, оскільки у них зникає потреба красти, колотися, вони більше не відчувають ломки. Але якщо приймати «Субутекс» не в медичних цілях, ризик стати наркоманом дуже високий.





На правах реклами