Ми у Facebook
07.02.2014, 11:39

Мер Рівного шукатиме для скандальної басівкутської АЗС інше місце

Відбулося чергове засідання Рівненського міського суду щодо скасування мораторію на будівництво АЗС по вул. Басівкутській та вул. Соборна, 420 у Рівному.
Про це повідомив депутат Рівненської міської ради Олександр Лащук.

- На попередньому судовому засіданні, 27 січня, представник ПП "Агата" Ольга Демчик наводила як аргументи на користь нафтової компанії слова міського голови Рівного Володимира Хомка та інших посадових осіб, що мораторій не має юридичної сили, - повідомив у Facebook-групі "Рівненщина політична" депутат Рівнеради Олександр Лащук. - Під час судового засідання, було виявлено, що для будівництва АЗС на зазначених земельних ділянках не має дозволів на розміщення об'єкту підвищеної небезпеки. Дарія Лико і Микола Бляшин долучили до розгляду справи матеріали, що під час розроблення проектної документації щодо визначення рівня грунтових вод на земельній ділянці по вул. Басівкутській були суттєві порушення, і приховано той факт, що це зона підтоплення.

- Сьогодні Анатолій Чугуєвець запропонував перенести судове засідання для того, щоб міський голова Рівного мав можливість запропонувати для ПП "Агата" альтернативну земельну ділянку не біля житлових будинків по вул. Басівкутській, - говорить Олександр Лащук.

Відео зі словами Володимира Хомка, на які спирались представники ПП "Агата":


Депутат також додав, що жителі мікрорайону Ювілейний розпочинають збір підписів до Володимира Хомка, щоб він запропонував для забудовників змінити цільове призначення земельної ділянки по вул. Соборна, 420 з АЗС на іншу безпечну забудову, або теж запропонував альтернативну земельну ділянку.

Зважаючи на нововиявлені обставини, за словами Олександра Лащука, суддя Наумов переніс судове засідання на 21 лютого.

- Мене вже не дивує, що бездумно або з умислом сказані слова міського голови і чиновників для журналістів 24 січня 2013 року на сесії Рівнеради, нажаль стали доводами представника нафтової компанії для будівництва АЗС, - говорить Олександр Лащук. - Рішення про мораторій діє, і, якщо суддя дійсно дослухається до правдивих аргументів Дарії Лико, Миколи Бляшина, Анатолія Чугуєвця, Марини Костенко і інших жителів Рівного, то двох заправок під вікнами у людей не буде ніколи. Також міському голові варто проводити переговори не лише щодо АЗС по вул. Басівкутській, а і щодо вул. Соборної. На Ювілейному теж живуть рівняни, для яких існує реальна загроза. Представникам нафтової компанії варто в чергове задуматись про зміну цільового призначення, знайти компроміс, тому що так чи інакше, люди будувати АЗС не дадуть.





На правах реклами