Ми у Facebook
07.02.2014, 13:54

Дитина втекла з дому через постійні п'янки батьків

Фото не є прямою ілюстрацією до статті

На залізничному вокзалі станції Львів правоохоронці транспортної міліції знайшли 15-річну дівчину з Київщини, яка втекла з дому. Каже, що життя вдома для неї просто невиносиме, щоденні пиятики батьків.
Про це повідомили у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.

Кілька днів транспортні правоохоронці на залізничному вокзалі бачили цю дівчину, яка здавалось ніби то була з батьками. Як потім виявилось, таким чином вона намагалась відвернути від себе увагу міліціонерів. Вона підсідала до людей в залі очікування та швидко знаходила з ними спільну мову, жваво та емоційно щось розповідала, тому особливої уваги правоохоронців це не викликало. Зі сторони було видно, що особи добре знайомі, вік дівчини особливої уваги не привертав, адже далеко на свої 15 вона не виглядала.

Проте через кілька днів в поле зору знову потрапила ця дівчина. Помітили самотню дівчину, яка перебувала в залі очікування вокзалу без нагляду батьків. Коли правоохоронці підійшли до нудьгуючої дівчини перевірити документи, вона втекла.

Однак під вечір вона знову повернулась на вокзал. Вона намагалася купити пиріжок у кіоску, що знаходився в залі очікування. Тут правоохоронці й затримали дівчину.

Дівчину доставили в притулок для неповнолітніх, де її відпоїли чаєм, накормили, оскільки уже кілька днів вона нічого не їла, тим паче на вулиці лютий холод і вона дуже замерзла. Одягнута була у тоненьку курточку та весняні туфлі.

Рівненська область: зловмисників, що продавали жінок у сексуальне рабство, засудили умовно

У ході бесіди з працівниками кримінальної міліції лінійного відділу на станції Львів, дівчинка розповіла, що приїхали з одною метою - побувати у Львові. Про свої плани неповнолітня і не думала попереджати батьків. Піймавши перший автомобіль, що зупинився, дівчинка автостопом доїхала з Києва до Львова. Дорога зайняла недовго. Так як родичів у місті у неї не було, місцем своєї ночівлі втікачка вирішила обрати спочатку під’їзди жилих будинків, а от коли похолодало, то пішла на
залізничний вокзал.

Причиною, що спонукала дівчину покинути рідний дім, це те, що батьки часто зазирали до чарки, уваги їй ніхто не приділяв. У сім’ї троє дітей, вона наймолодша, от і до неї нікому не було діла.

Примітно, що на питання правоохоронців та лікарів, хто вона, звідки, скільки їй років - дівчина давала абсолютно різні відповіді. Як виявилося, 15-річна дівчина назвала оперативникам не своє рідне село, а сусіднє. Тільки одне було спільним - що вона приїхала з Київської області. Однак співробітники міліції встановили, що дівчинка є мешканкою району Миронівського Київської області. Перевіривши по
міліцейській базі, вона з 10 років втікала з дому, це була її 8 втеча.

Вона уже встигла побувати в Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, де також була виявлена правоохоронцями. На цей раз їй захотілось поїхати на західну Україну.Транспортні міліціонери вчасно зустрілися на шляху дівчини - вона перебувала в стані крайнього занепаду сил. Виїхавши з дому з мінімумом грошей (20 гривень), вона три дні майже нічого не їла і не пила. Гроші уже закінчились, тоді вона пішла на вокзал. Знайшовши на вулиці 2 гривні, вона купила в кіоску на вокзалі пиріжок.

Близько доби пацієнтка провела в лікарні, де пройшла всі необхідні обстеження, а потім її поселили у притулок.

Про причину, по якій вона покинула будинок, дівчина говорить неохоче: з її слів, вона повертатись додому не хоче. Їй краще буде у притулку. Життя вдома для неї просто невиносиме, щоденні птятики батьків. До школи навідувалась дуже рідко.

До відповідних служб Київської області направлені документи, щодо позбавлення батьківських прав батьків дівчини.

На даний час дівчина перебуває у притулку.





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ