Ми у Facebook
08.02.2014, 12:00

Якість питної води на Рівненщині: результати досліджень

Майже кожен четвертий зразок питної води, який дослідили торік на Рівненщині, не відповідав нормам. Чому?
За матеріалами моніторингу з мереж централізованого водопостачання Рівненської області впродовж 2013 року спеціалістами Головного управління Держсанепідслужби у Рівненській області було досліджено на санітарно-хімічні показники 3408 зразків питної води. Відсоток невідповідності становить 23,9%.

Як повідомили з Головного управління Держсанепідслужби у Рівненській області, основна частина невідповідності питної води спостерігається за рахунок вмісту іонів заліза, що є природним фоном на території нашої області, зокрема за рахунок мереж Сарненського, Рокитнівського, Корецького, Володимирецького районів.

Рівне: список боржників за воду [444 АДРЕСИ]

На мікробіологічні показники досліджено 3794 зразки питної води, відсоток невідповідності становить 4,5% (що на рівні середнього показника по Україні). Невідповідність якості питної води за мікробіологічними показниками відмічається переважно за рахунок мереж централізованих сільських водопроводів.

Бюджет Рівненської області 2014 у цифрах: доходи, витрати, надходження

А що з якістю води у Рівному?

Торік, за даними Рівненського міського управління ГУ Держсанепідслужби у Рівненській області на санітарно-хімічні та бактеріологічні показники з мереж централізованого водопостачання м. Рівне досліджено по 105 зразків питної води відповідно. Відхилень від нормативних значень у доставлених зразках не виявлено. Усі доставлені зразки відповідали вимогам ДСаНПіН 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

Пенсії у лютому 2014 року: новини від Пенсійного фонду





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ