Ми у Facebook
11.02.2014, 12:22

Громадськість працюватиме над прозорістю Рівненської облради

Представники громадянської мережі "ОПОРА" дослідження щодо відкритості Рівненської обласної ради. Найбільшими проблемами є функціонування сайту та відсутність відповідей на інформаційні запити громадян та активістів.
Дослідження ГМ "ОПОРА" показало, що мешканці Рівненщини практично позбавлені можливості отримувати інформацію про діяльність обласної ради через мережеві ресурси. Відтак, громадяни не можуть належним чином реалізовувати своє право на здійснення контролю за діяльністю органу влади чи долучитися до його роботи.

- На сайті немає інформації по рішеннях, щоб її без проблем можна було знайти, нема інформації по протоколах сесії, стенограм, там нема інформації про витрачання бюджетних коштів. Там нема навіть такої основної інформації, яка мала б бути оприлюдненою - про вільні вакантні посади і процедуру їх заміщення, - наголошує представник ГМ "ОПОРА" Роман Мартин.



У Рівненській міській раді призначили нового начальника


Представники ж апарату Рівненської обласної ради погоджуються з зауваженнями і готові їх врахувати. Водночас наголошують, що діють згідно з усіма вимогами законодавства.

Більше фото


- Те, що ви кажете, що не оприлюднюються протоколи засідання сесій, стенограми...Так, вони в нас є, але немає вимоги щодо їх оприлюднення. Стосовно рішень. Рішення всі є, і про обласний бюджет, там розпис є всіх коштів, - пояснює начальник відділу аналітично-інформаційної роботи облради Ірина Бовсунюк.

У Рівненської УНА - нове керівництво

Новий голова Рівненської обласної ради підтримує ініціативи громадскості та готовний дати завдання доопрацювати сайт згідно вимогам суспільства.

Більше фото

- Як було до цього вже не так важливо. Інформація, яка потрібна, буде надаватися. Адже Рівненська обласна рада - це той інститут, якому кредит довіри надали саме мешканці Рівненщини. І його головне завдання - представляти інтереси громадян, - підсумував голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов.





На правах реклами