Ми у Facebook
12.02.2014, 16:01

Як обрізати дерева у Рівному? [ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ] [+Фото]

Багатьох рівнян, особливо мешканців будинків приватного сектору, цікавить: як можна обрізати дерева у Рівному і скільки це може коштувати. Ми підготували для вас кілька практичних порад!
Насамперед для того, аби якесь дерево у Рівному можна було зрізати, потрібно, щоб жителі прилеглих будинків не були проти його обрізання і написали заяву від усіх тих, кому це дерево заважає.

Далі потрібно звернутися до головного інженера у Рівненський трест зеленого господарства. Саме тут індивідуально розглянуть ваше звернення та скажуть, які шанси на зрізання цього дерева.

ДКП Рівненський міський трест зеленого господарства знаходиться у місті Рівне, на вулиці Київській, 64.


Робота у Рівному: нові вакансії працевлаштування за кордоном


Менше проблем тоді, коли це дерево не дуже високе і не торкається до проводів. Тоді завдання полягає лише в тому, щоб до вас приїхала автовишка і робітники зрізали спочатку гілки, а потім і сам стовбур. Якщо ж дерево може зачепити електро- чи радіопроводи, тоді ситуація ускладнюється, адже тоді вам окремо потрібно погоджувати це питання з ПАТ "Рівнеобленерго".


Як подати оголошення на сайт Рівненські оголошення: ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ


Ще більше ускладнити ситуацію може те, якщо дерево знаходиться біля проїжджої частини, адже тоді потрібно буде узгоджувати зрізання дерев і з міським віддлом ДАІ. Адже саме працівники Державтоінспекції зможуть перекрити рух транспорту на вказаному відрізку дороги та поставити регулювальників.

Якщо ж дерево біля вашого будинку не надто високе, не торкається проводів, то, певно, найпростіший варіант - заплатити гроші фірмі, яка цим займається. Так, одна з рівненських фірм пропонує "різання дерев біля будинку,на кладовищі та у інших важкодоступних місцях" за ціною від 170 гривень.

Бензин продовжує відчутно дорожчати через обвал гривні

Приклад співпраці міської влади, "Рівнеобленерго" та самих мешканців у питанні обрізання дерев в обласному центрі продемонстрували у кінці 2013 року. У мікрорайоні Золотіїв вісім тополь росли вже більше півстоліття. Старі аварійні дерева, кожне по кілька десятків метрів заввишки, викликали страх у мешканців будинків на вулиці Олексинській, біля яких вони знаходилися. Адже їхні гілки періодично падали, створюючи небезпеку і для людей, і для автомобілів. У листопаді 2013 року проблему вирішили. Дерева нарешті зрізали, а мешканці спокійні за своє життя та здоров'я.





На правах реклами