Ми у Facebook
16.02.2014, 21:14

Наймолодший рівненський парашутист [Фото+Відео]

“Я здивувалася, чого це мій син так активно їсть, а він виявляється потрібну масу наїдав”, — сміється рівнянка Олена Бордюг, коли розповідає про відчайдушний вчинок сина. Про те, що 12-річний син збирається стрибнути з парашутом, мама дізналася вже після його приземлення. Сам же Денис впевнений: це перший, але не останній стрибок.
До речі, саме цей вчинок зробив Дениса чи не наймолодшим рівнянином, що стрибнув з парашутом.

12-річний Денис практично виріс на аеродромі. Воно й не диво, адже його тато відомий у Рівному та за його межами парашутист, командир парашутної ланки Ігор Бордюг.

— У нас тато вже більше 2,5 тисячі стрибків має, тому Денис, щойно навчився ходити, весь вільний час проводив разом з ним на аеродромі, спостерігав за стрибками, — розповідає пані Олена. — Він не один раз казав, що хотів би стрибнути, але я була спокійна, адже стрибати можна лише з 15 років і то, якщо маєш не менше 45 кілограмів ваги. Та й чоловік не раз говорив: буде хоч на 100 грамів менше, не стрибатиме. Тому-то я й не нервувала — у мене ж три роки попереду.

Але чекати три роки не довелося. Тато і син упродовж трьох місяців старанно готувалися до стрибка потай від мами.



— Ми три місяці готувалися, я вчився парашут сам укладати, засвоював техніку, — розповідає Денис. — Хотів стрибнути на День десантника, але дощ плани зламав. Тому довелося відкласти на тиждень. Я сам укладав свій парашут, правда, під татовим наглядом. Загалом для першого стрибка це роблять інструктори.
А коли одягнув його — мене треба було підтримувати, бо 25 кілограмів спорядження назад потягнули. Та й у літак сам не міг піднятися — тато затягував.





Денис зізнається: страшно зовсім не було, адже бачив подібне не раз, та й тато був поряд. Не лякало й сусідство з дорослими чоловіками, які так само вперше стрибали з парашутом.



— Сидячи в літаку й піднімаючись на 950 метрів, я постійно повторював, щоб не забути, три основні правила: кільце, запаска, ноги, — продовжує Денис. — Але коли вистрибнув з літака, геть усе забув. У голові було одне: як тут гарно. Тато, котрий кружляв навколо мене, увесь час польоту, мабуть, тричі крикнув мені, щоб я запасний парашут вивільнив, поки його почув. Відчуття були дуже приємні.





Та й приземлення видалося вдалим, а після нього — традиційне купання в озері.



— Уже після стрибка вони зателефонували мені й розказали, — додає пані Олена. — У мене мову відняло, дух перехопило. Трошки легше стало, вже коли чоловік сказав, що все гаразд, що Денис тримався молодцем.



— Я ще хочу стрибнути, — продовжує юний парашутист. — Але мама вже навряд дозволить. Навіть якщо її вмовити вдасться, то от бабусю з дідусем — точно ні. Принаймні поки що.

До речі, пані Олена розповідає, що Денис, можливо, наймолодший українець, котрий здійснив самостійний стрибок із парашутом (наймолодший “стрибун” у тандемі з тренером має 8 років).

Принаймні даних в Інтернеті про молодшого самостійного парашутиста пані Олена не знайшла.



Проект “Перші в Рівному” про наших земляків, котрі були першопрохідцями у різноманітних сферах життя – бізнесі, культурі, громадській чи професійній діяльності, політиці, особистих захопленнях. Про тих, хто не злякавшись труднощів, долаючи перешкоди - йшов до мети.

Рівненщина має знати про своїх ПЕРШИХ більше!





На правах реклами