Ми у Facebook
18.02.2014, 17:29

Рівненська область: як не стати жертвою телефонного шахрая [+ПОРАДИ]

Незважаючи на всі попередження у засобах масової інформації щодо телефонних шахрайств, чи не щодня трапляється довірлива людина, яка віддає свої кровні заради так званого порятунку свого рідного чада.
Пані Галина з смт Гоща, якій 12 лютого з невизначеного номеру зателефонував невідомий, купилася на байку, що її син, що знаходиться у Києві, вчинив бійку та розбив чужий ноутбук.

Про це повідомила Любов ГУДА з Гощанського РВ УМВС України
в Рівненській області
.

Потерпіла повідомила правоохоронцям, що незнайомець під час телефонної розмови на декілька секунд передав трубку нібито синові, який сказав: «Мамо, я в міліції». Після того незнайомець сказав, що жінка може врятувати сина від лиха, яке сталося. Для цього їй необхідно впродовж півгодини перерахувати на вказаний рахунок кошти в сумі 6000 гривень. І наголосив, щоб жінка не клала слухавку і була на зв’язку. Налякана мати не задумуючись схопила заощаджені кошти, які збирала на оплату навчання доньки, й стрімголов побігла до відділення ПриватБанку. Перерахувавши гроші, Галина повідомила про це «доброзичливцю-помічнику», який сказав, що за деякий час сина відпустять, після чого зв'язок відразу перервався. Оговтавшись, мати зателефонувала синові, який сказав, що на даний час працює і до міліції не потрапляв.

Рівненська область: матір благає допомогти відшукати зниклу дитину [+Фото]

— Основні фактори успіху таких злочинів — це стрес і раптовість. Ви ніколи не будете до цього готові. На запитання працівників міліції, чи бачила потерпіла у засобах масової інформації подібні повідомлення, вона відповіла: «Так, неодноразово, але ж це син…!», — каже начальник Гощанського РВ УМВС Юрій Сістук. — Ми радимо вам не довіряти інформації, яка була одержана по телефону від незнайомців, і перевіряти її, навіть якщо додзвонювач представився співробітником міліції, банку, оператором мобільного зв'язку, другом або родичем. Не поспішайте вживати термінових заходів щодо виконання пропозицій або вимог незнайомців, особливо тих, що стосуються переказу коштів на мобільний телефон або банківський рахунок.

У разі схожих подій, міліціонери просять негайно повідомити про подію свого дільничного інспектора, чергову частину райвідділу міліції або подзвонити за телефоном 102.





На правах реклами