Ми у Facebook
19.02.2014, 21:35

Перша музична група в стилі репкор у Рівному

Про молодий музичний гурт з Рівного “Fatal Error” знає поки що не надто багато людей.
Дика суміш — репкор, скрімо та хіп-хоп

Переважно це неформальна молодь, яка захоплюється альтернативною музикою. Однак, коло фанів “Fatal Error”, який організували у 2007 році двоє студентів Олег та Валерій, останнім часом суттєво розширилось. Хоча б за рахунок того, що хлопці взялися за мало кому відомі жанри, як репкор та скрімо у поєднанні з хіп-хопом. “У Рівному поки що немає жодного іншого музпроекту, який би грав у таких стилях”, — заявляють “фаталісти” й додають: “Так що ми — перші”.

— Грати разом з Олегом Доцовським ми почали у 2007 році. Якщо чесно, навіть не думали, що серйозно цим захопимось, — розповідає один з лідерів гурту “Fatal Error” Валерій СТЕЛЬМАХ. — З Олегом ми давно знайомі, він живе у тому ж будинку, що і я. Спочатку ми разом ходили на заняття з брейк-дансу, потім зрозуміли, що це не наше... І почали займатись репом. Писали, та і досі пишемо, разом тексти.

По суті Олег з Валерієм нині займаються лише реп-вокалом. Що ж до музикантів, то хлопці “пройшли” вже декілька проектів. Наприклад, донедавна грали альтернативну музику — суміш року та репу. По-вченому цей стиль називають репкор. Репкор — жанр альтернативної рок-музики, характерний використанням репу (речитативу) як вокалу. Репкор поєднує в собі інструментальні та вокальні властивості таких напрямків, як панк-рок/хардкор і реп.







— Цьогоріч у цьому жанрі виступали на благодійному фестивалі “Чому б і не зробити?”, — продовжує “фаталіст”. — І, як не дивно, публіка позитивно оцінила наші виступи. Якщо раніше “Fatal Error” у всіх асоціювалася суто з репом, то тепер коло наших шанувальників поповнилось рокерами.

Зараз, щоправда, хлопці готують вже другий проект. Навіть подумують над новою назвою.

— Ми тепер зібрали нову команду музикантів. Потроху вивчаємо нові композиції, — зазначає Валерій. — Напрям, щоправда, теж трошки змінили. Записали вже дві пісні у стилі скрімо. Більше того, додали туди хіп-хопових “родзинок”. Стиль скрімо взагалі не дуже поширений не те, що у Рівному, а й в Україні.

Днями, до речі, учасники “Fatal Error” брали участь у відбірковому конкурсі на фестиваль “Червона Рута”. На жаль, не пройшли...

— Шкода, звісно, — зізнається репер. — Минулого року ми також брали участь. Пройшли у відбірковому. Але не зовсім правильно зрозуміли організаторів. Виявилось, що на наступний день треба було знову виступати, а нам не повідомили. Відповідно — нас дискваліфікували.

Цікавий факт. У грамоті-нагороді гурту за участь у відбірковому конкурсі жанр, в якому вони виступали, назвали... “сучасна танцювальна музика”.

— Та просто виявилось, що навіть категорії “хіп-хоп” не було :) Лише жанри рок, фольклорна та сучасна популярна музика, — усміхається Валерій.

Варто додати, що у хлопців глобальні плани. Вони старанно працюють над записом цілого альбому. Дуже хочуть знайти гарного менеджера, який зайнявся б їхнім промоушеном. Серед спонсорів гурту поки що виступає лише “Народна Самооборона”, яка підтримує хлопців.



Утім, Валерій наразі в пошуках основної роботи, молодший за нього Олег закінчує Рівненський інститут слов'янознавства.

Їхні ж композиції можна почути переважно в Інтернеті. Наприклад, музиканти мають свій сайт www.rap-fatal-error.nm.ru. Крім того, створили декілька аматорських кліпів (їх можна знайти на YouTube).

Підготувала Юліана ТЕТ.





На правах реклами