Ми у Facebook
21.02.2014, 13:15

Коли відбудуться позачергові вибори Президента України?

Ось що говорить про це Закон України "Про вибори Президента України".
Пункт 4 статті 17 Закону України "Про вибори Президента України" передбачає: "позачергові вибори Президента України відбуваються в останню неділю дев'яностоденного строку з дня:

1) проголошення Президентом України особисто заяви про свою відставку на засіданні Верховної Ради України;

2) опублікування рішення Верховної Ради України про підтвердження неможливості виконання Президентом України своїх повноважень за станом здоров'я;

3) опублікування рішення Верховної Ради України про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту;

4) прийняття постанови Верховної Ради України про призначення позачергових виборів у зв'язку із смертю Президента України
".

Янукович оголосив про дострокові вибори

Як відомо, Президент України Віктор Янукович оприлюднив 21 лютого заяву про те, що він ініціює проведення дострокових президентських виборів. Отож, якщо слідувати букві закону і припустити, що тепер будуть дотримані передбачені ним умови оголошення дочасних виборів, таке голосування може відбутись не раніше, ніж через три місяці, тобто - наприкінці травня 2014 року.

Карта загиблих у Києві

Втім, зважаючи на гостроту нинішнього політичного протистояння, не можна відкидати імовірності прийняття політичного, а не правового рішення - наприклад, через зміну відповідних положень Закону. А отже, про дату проведення дострокових виборів Президента України говорити поки що зарано.





На правах реклами