Ми у Facebook
25.02.2014, 09:07

У Рівному бійцям самооборони заборонили носити зброю та битки?

Президія Рівненської обласної ради, яка зібралась 24 лютого, заборонила цивільним особам відкрито носити та демонструвати зброю.
Президія Рівненської обласної ради заборонила цивільним особам відкрито носити та демонструвати зброю, окрім випадків спільного патрулювання разом із правоохоронцями. Стосується це рішення також і носіння із собою биток, палок та металевих труб. Втім із такою позицією категорично не погоджується очільник "Правого сектору" Олександр Музичко. Каже, зброю вони полишать лише тоді, коли самі вважатимуть за потрібне.

На порядку денному президії Рівненської обласної ради вісім питань. Серед перших народні обранці краю розглядають про заборону відкритого носіння та демонстрування зброї цивільними особами. Таке рішення депутати мотивують тим, що ситуація з громадською безпекою в регіоні нині вже стабільна і потреби в озброєних активістах немає.

Михайло Кириллов, голова Рівненської обласної ради:

- На сьогодні ситуація повністю контролюється міліцією, тому нині немає жодної потреби, аби озброєні люди перебували на вулицях міста та селищ.



Це питання викликало чимало суперечок. Врешті президія вирішила, що зброю цивільні можуть носити, але лише під час спільного патрулювання разом із правоохоронцями та дотримуючись всіх інструкцій. Втім з цим керівник "Правого сектору" Олександр Музичко категорично не погоджується.


Олександр Музичко, керівник "Правого сектору" в Західній Україні:

- Будемо носити до тієї пори, поки вважатимемо за потрібне. Ми будемо захищати народ України. Якщо влада буде вести себе не так як потрібно, ми поставимо її на місце. Ніхто нам не накаже зброю не носити. Не ви її нам давали, не вам її забирати. Хочете забрати, то спробуйте.

Та ніхто із депутатів так і не наважився. Врегулювати ситуацію і знайти компроміс із самооборонівцями пообіцяв головний міліціонер краю Дмитро Лазарєв.

Дмитро Лазарєв, начальник УМВС України в Рівненській області:

- По цьому питанню до вечора я запрошу до себе усіх активістів, "Правий сектор" на переговори і я думаю, що в нашому місті буде так, як було раніше. Ми вирішимо все у правовому полі і не буде жодних непорозумінь.


За матеріалами: Сфера ТВ





На правах реклами