Ми у Facebook
26.02.2014, 08:40

Пам'ять загиблого на Майдані рівнянина вшанували в Канаді

Напевно, ніколи ще слова нашого українського гімну не звучали так гостро та проникливо: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу. І покажем, що ми браття козацького роду». Хто знав, що у мирний час матерям доведеться прощатися з синами, дружинам з люблячими чоловіками, а дітям ховати батьків...
23 лютого у Рівному відбулось прощання із трьома рівнянами, які загинули минулого тижня під час протистояння на столичному Майдані - Олександром Храпаченком, Георгієм Арутюняном та Валерієм Опанасюком.

День трауру в Рівному: місто оплакує героїв Майдану

27-річний Олександр Храпаченко. Театральний режисер за освітою, хлопець запам`ятався всім, хто його знав, життєрадісним, позитивним, енергійним і повним ентузіазму. Він захоплювався туризмом, полюбляв мандрівки, займався скелелазінням. Закінчив рівненську школу № 19, очолював там учнівське самоврядування, грав у КВК. Займався у театральній студії Палацу дітей та молоді.

Яким пам'ятають загиблого на Майдані рівнянина Валерія Опанасюка

“Зранку 20 лютого снайперським вистрілом близько 11 години був вбитий біля Жовтневого Палацу. Смерть була миттєвою”, - розповідають очевидці загибелі хлопця у групі його пам'яті, яку створили в соціальній мережі “В Контакте”.

Ось як про хлопця згадує Ірина Хороша:
"З Сашою було знайомо більше 1000 людей. Це гідна Людина з великої літери "Л", творчий і талановитий театрал, скалолаз, мандрівник... Багатогранна Особистість, гідна постать наших часів, життєрадісний, розумний, гідний свого народу син".
Світла пам'ять Герою!



Дочку загиблого на Майдані рівнянина хочуть удочерити

А ще в інтернеті розповідають, що 23 лютого по обіді у канадському місті Реджина відбулися раллі “Автомайдан” та відправа по загиблим героям біля міської Ратуші. У приміщенні Ратуші накрили столи, щоб вшанувати пам'ять загиблих Героїв України. Одна канадійка, яка знала нашого земляка, принесла фотографію Саші Храпаченка і розповідала людям про нього. Тепер фотографія Олександра Храпаченка висить у Ратуші далекого міста за океаном, і канадійці вшановують рівненського Героя...





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ