Ми у Facebook
27.02.2014, 00:09

"Свободівець" із Рівного може стати народним депутатом

Уже найближчим часом депутат Рівненської обласної ради Олексій Бучинський може поповнити фракцію ВО "Свобода" у Верховній Раді України.
Голова Рівненської міської організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Олексій Бучинський на парламентських виборах 2012 року увійшов до виборчого списку ВО "Свобода" під номером 31. Нині у Верховній Раді працює 25 "списочників" від "Свободи".

Майбутній віце-прем'єр співає про кохання [+Відео]

Один депутат-"свободівець" уже отримав нову посаду - це Генпрокурор Олег Махніцький. Відповідно, він має скласти повноваження народного депутата, і на його місце до парламенту має зайти кандидат під номером 26. А у середу, 26 лютого, названо імена ще трьох нардепів від "Свободи", які вже завтра можуть отримати посади, не сумісні з депутатським мандатом. Так, "свободівець" Олександр Сич рекомендований до уряду на посаду віце-прем'єра, нардеп Андрій Мохник - на посаду міністра екології, а нардеп Олександр Мирний - міністра аграрної політики.

"Свободівець" з Рівненщини увійде до нового Кабміну

Якщо всі претенденти на входження до уряду будуть затверджені парламентом і складуть депутатські мандати - рівнянин майже впритул наблизиться до депутатства. Адже тоді нардепами стануть кандидати, які перебувають у виборчому списку "Свободи" на 27-28 позиціях (Олександр Сич - "мажоритарник", тому його призначення в уряд не вплине на черговість у списку). При цьому варто зважити на те, що найближчим часом мають бути призначені й нові губернатори. Цілком імовірно, що декілька посад голів облдержадміністрацій може отримати хтось із нинішніх нардепів від "Свободи". Тоді депутатство Олексія Бучинського стане питанням практично вирішеним, і рівнянин отримає можливість упродовж року пройти через три ради: від міської, депутатом якої він був обраний восени 2010-го, через обласну, мандат якої отримав на позачергових виборах у квітні 2013-го - і до Верховної. Якщо, звісно, до того часу не буде прийнято рішення про дострокові парламентські вибори...





На правах реклами