Ми у Facebook
27.02.2014, 14:40

Правий сектор на Здолбунівщині очолять бандити “дев’яностих”?

Коли під час боїв на вулиці Грушевського Україна вперше почула про «Правий сектор», люди повірили, що отримали силу, здатну до рішучих дій, здатну стати новою українською надією. Переконані, що ті, хто йшов під кулі в Києві – герої, справжні повстанці і захисники України.

Проте те, що відбувається в Здолбунівському районі, змушує замислитися, що хтось намагається скористатися чужими заслугами і на хвилі народного схвалення піднятися до недосяжних досі висот влади.

26 лютого о 15 годині в Здолбунові біля БКЦ зібралися кілька десятків дуже різних людей. Більшість із них прийшли на заклик Любомира Кінаха, який телефонував багатьом із пропозицією йти громити міліцію. Частина прийшла, щоб цьому протидіяти. Зрештою все пройшло як мітинг – без смислу й без толку.

В Україні ліквідовано "Беркут"

Начальник міліції Олександр Панасюк прийшов до людей. Питань йому поставили небагато, а сам організатор акції не міг ніяк сформулювати свої претензії. Все звелось до того, що влада погана, і взагалі влада – це майдан. І якщо хтось не послухається людей, то з посади його звільнять.

Кінах проголосив, що від сьогодні всі проблеми будуть вирішувати люди на віче. Присутні іронізували, що коли їм не виплатять зарплату чи щось буде не так у якійсь установі, то вони звертатимуться до Кінаха. Проте він не жартував. Назвавши прізвище одного з працівників податкової, пан Любомир заявив, що він хабарник, і запропонував присутнім проголосувати за його звільнення. Люди, більшість з яких поняття не мали, хто такий цей податківець, радо підняли руки, а Кінах оголосив його звільненим.

Навколо постійно ходили люди з пов’язками «Правого сектору». І люди ці в більшості своїй добре відомі здолбунівчанам як такі, що відбували терміни за кримінальні злочини. Багато хто був відверто шокований появою цих людей у такій іпостасі, а враховуючи чималу кількість неповнолітніх на мітингу, навіть прозвучала фраза «діти і бандити». Люди, які пройшли Майдан, не розуміли, чому саме ці особи представляють «Правий сектор», який мав би стати надією на справедливість і порядок.

Співпраця міліції та самооборони дає результати

Редакція сайту поцікавилася в прес-служби «Правого сектору», хто ж його в Здолбунові очолює. Дві години чекали відповіді, бо першою відповіддю було «не знаємо». Потім нас повідомили, що справді Кінаху доручено його формування. Але голова буде обраний на зборах. Що ж до людей, які асоціюються в здолбунівчан ну зовсім не зі справедливістю, то виявилося, що керівник «Правого сектору» в Рівному Роман Коваль сам визнав у інтерв’ю одному з видань домовленості з криміналітетом. Звісно, не всі, хто сьогодні ходив з козирними пов’язками, мають таке минуле. Проте точно люди, які кричали на майданах України «Банду геть!», не мали на увазі, що одну банду замінить інша. Чомусь склалася ситуація, коли під маркою «Правого сектору» хтось намагається легалізувати криміналітет. А якщо врахувати дурнуваті заклики до погрому міліції, згадати те, що відбувається в Криму, то стає очевидно, що ці діячі провокують безлад, а цей безлад може спровоквати іноземне втручання і громадянську війну.

Так що керівникам і бійцям «Правого сектору» в Києві треба добре думати, хто і з якою метою користується їх бойовою і заслуженою славою.






На правах реклами