Ми у Facebook
27.02.2014, 16:00

Проректор НУВГП дав пояснення щодо вимог студентів

Студенти Національного університету водного господарства та природокористування 26 лютого пікетували університет з вимогами зняти з посади Почесного президента Миколу Сороку. Активісти висунули претензії до нардепа щодо його діяльності. Проректор НУВГП дав пояснення щодо вимог студентів.
Проректор Національного університету водного господарства та природокористування Юрій Пелех дав пояснення щодо всіх висловлених активістами порушень.

1. Ігнорування засідання Верховної ради. - Микола Сорока був лише членом фракції Партії регіонів у Верховній раді, з якої вийшов 21 лютого. Попередньо, 20 лютого, він з групою народних депутатів закликали терміново скликати засідання Верховної ради. Це було зроблено не лише для повернення парламентсько-президентської форми правління, а й для того, щоб засудити дії, спрямовані на ескалацію збройного конфлікту. Тоді депутати закликали до припинення агресивних дій та початку мирних переговорів.

2. Неподання щорічного звіту керівника вищого навчального закладу. - В.о. ректора Корецький під час засідання вченої ради 28 серпня 2013 року озвучив звіт. Інформація про це є у протоколі засідання.

Рівненський нардеп-регіонал Сорока позбувся посади, а екс-губернатор Берташ - звання

3. Постійний психологічний тиск на співробітників, невиважена кадрова політика, яка полягає в неповному використанні наявного кваліфікаційного складу університету та залучення іногородніх фахівців, які не відповідають профілю вузу, на керівні посади. В результаті такої політики звільнилося 7 докторів технічних наук, що створило проблеми при акредитації та ліцензуванні. - Семеро працівників університету звільнилися з різних причин. Проте 15 докторів наук прийшло працювати в університет. Люди звільнялися з різних причин: 1 звільнили за хабарництво, 2 - через внутрішні конфлікти на кафедрах, 3 - перейшли на вищу заробітню плату у приватні університети, 1 людину звільнили по статті.

4. Масові скорочення працівників, що відбуваються з порушенням законодавства - Начальник юридичного відділу НУВГП заявила, що жоден працівник не був звільнений з порушенням законодавства. Одна людина тільки має претензії, триває суд.

5. Абсолбютно не потрібне переміщення кафедр на нові місця - перейменування кафедр зроблено для того, щоб укомплектувати інститути як окремі одиниці суб'єктів господарювання.

6. Примусове "підвищення кваліфікації" за кошти співробітників - підвищення кваліфікації є вимогою МОН України. Багато людей, що займають керівні посади, не мали фахової спеціалізації, а в деяких випадках - фахової освіти. З Міністерства почали повертати папки на акредитацію і це був вимушений крок, щоб пройти "підвищення кваліфікації".

Нардеп Микола Сорока: "Я вдячний усім, з ким працював"

7. Спроби значно обмежити кількість делегатів на загальні збори трудового колективу - на даний час є 360 делегатів загальних зборів трудового колективу. Ця цифра, як і раніше, залишається незмінною.

8. Тиск на викладачів за перевищення порогу оцінок "4" і "5" понад 65% від кількості бюджетних місць. - До приходу Миколи Петровича поріг оцінок був 65%, а зараз він складає - 67,5%.

9. Постійні затримки коштів з виплатою авансів, заробітної плати впродовж 2013-2014 рр. - На момент приходу Миколи Сороки заборгованість по стипендіях та заробітних платах складала 12,5 млн грн. Зараз ця цифра складає 2 млн. У МОН є доведений та закладений кошторис, який перевищує попередній на 5,5 млн грн. До слова, затримки коштів у 2013-2014 рр. спостерігалася у всіх ВНЗ України.

10. Зростання плати за проживання у гуртожитках. - Підвищення плати за гуртожитки було спричинено тим, що попереднє керівництво залізло в борги. Нова калькуляція змусила керівництво тимчасово підвищувати ціни на період кризи.

11. Передача функцій служби охорони НУВГП приватним структурам. - Після вказівки Миколи Сороки, проректор Мельниченко зробив висновки щодо цього питання, адже функції охоронців дійсно було передано приватним структурам без врахування соціального пакету. Ситуація на даний момент вирішується.

12. Тиск на викладачів щодо примусового збору спонсорських внесків. - Збір спонсорських внесків розпочався за ректора Гуріна. Розуміючи, що це суперечить чинному законодавству, Микола Петрович припинив ці збори. 28 серпня було прийнято рішення вченої ради "Про технологічне врегулювання здійснення процедури благодійних внесків".

13. Використання адмінресурсу під час передвиборчої кампанії 2012 року. - У навчальному закладі розповідали про вибори до Верховної ради України. Проте адмінресурс жодним чином не використовувався для агітації за конкретного кандидата.





На правах реклами