Ми у Facebook
27.02.2014, 20:38

Хто стане новим головою Рівненської облдержадміністрації?

Поки нового очільника Рівненщини замість Василя Берташа, який написав заяву на звільнення, ще не призначили, в інтернеті його вже обирають.
Голосування стартувало у групі "Рівненщина політична" у мережі Facebook. Поки що активність інтернет-користувачів невелика: 3 голоси має народний депутат від "Батьківщини" Микола Кучерук, по одному - нардеп від "УДАРу" Віталій Чугунніков, позафракційний екс-регіонал Юрій Благодир та нардеп попереднього скликання і голова Рівненської ОДА у 2006-2010 роках Віктор Матчук. Автори опитування запропонували до списку претендентів і нардепа-"свободівця" Олега Осуховського, але на момент підготовки матеріалу в нього ще не було голосів на підтримку.

Троє рівнян можуть стати народними депутатами

Утім, найбільшу прихильність учасників опитування поки що здобув варіант "Рівненська ОДА має бути ліквідована" - його обрали 22 учасники опитування.

В апараті Рівненської обласної ради буде скорочення

Зазначимо, що такий варіант цілком має право на існування - не перший рік у політичних та експертних колах точаться розмови про доцільність ліквідування облдержадміністрацій із передачею їх повноважень виконавчим органам обласних рад. Нагадаємо, Рівненську обласну раду з лютого 2014 року очолює депутат від "Батьківщини" Михайло Кириллов.

Голова Рівненської ОДА Василь Берташ написав заяву Турчинову

До слова, до числа потенційних претендентів, на думку автора, варто було б включити й інших опозиційних нардепів від Рівненщини - представників "Батьківщини" Валентина Королюка та Юрія Вознюка. А також - представників "Правого сектору" та активістів громадського об'єднання "Майдан".

А також - варто зважити на те, що після виборів Президента 25 травня губернаторський корпус усе одно чекатиме переформатування. Тому очільник Рівненщини, якого призначать найближчим часом, цілком може виявитись тимчасовою фігурою - приблизно на три місяці. В такому разі новим губернатором може стати політик не з "першого ешелону" місцевих опозиціонерів. Приміром, хтось із представників поміркованої депутатської групи "Рівненщина" в обласній раді з досвідом господарника.

А кого бачите у кріслі голови Рівненської облдержадміністрації ви? Висловлюйте свою думку у коментарях!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ