Ми у Facebook
28.02.2014, 12:24

Верховна Рада скасувала низку депутатських пільг

Депутати не отримуватимуть безкоштовні квартири, разову грошову допомогу та виплати на оздоровлення, скасовано обов'язкове держстрахування.
Верховна Рада України скасувала низку депутатських пільг. За відповідні зміни до закону "Про статус народного депутата" №1075 проголосували 301 народний депутат.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, скасовується положення про разову грошову допомогу депутату, який достроково припинив повноваження, виплата матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати.

В апараті Рівненської обласної ради буде скорочення

Замість безкоштовного проїзду депутатів всіма видами транспорту, передбачено щомісячний ліміт коштів на проїзд. Скасовується право першочергового поселення в готелі, безкоштовного користування залом офіційних делегацій аеропортів, залізничних, морських і річкових вокзалів. Скасовується обов'язкове державне страхування народного депутата за рахунок бюджетних коштів.

Яценюк - урядовцям: "Ситуація критична"

Норма про забезпечення депутатів житлом замінена становищем про право на отримання грошової компенсації для оренди житла або найму готельного номера в розмірі, який передбачений кошторисом Верховної Ради України. Передбачено, що право на таку компенсацію отримують народні депутати, які проживають на відстані понад 30 км від Києва. Список депутатів, які отримують таке право, підлягає щоквартальній публікації в газеті Голос України.





На правах реклами