Ми у Facebook
02.03.2014, 18:33

Усі голови Рівненської облдержадміністрації [ОГЛЯД]

2 березня 2014 року Рівненська область отримала нового голову облдержадміністрації. Ним став представник "Свободи" Сергій Рибачок. Це шостий голова Рівненської облдержадміністрації за часи незалежної України. Давайте разом пригадаємо, хто очолював Рівненську ОДА у різні роки!
Роман Василишин - перший (і останній) представник Президента України у Рівненській області. Єдиний губернатор, якого обирали на всенародних виборах (влітку 1994 року). У 1992-1998 роках - представник Президента, голова ОДА, голова обласної ради. Згодом, у 2002-2006 роках - знову голова обласної ради. Нині - депутат Рівненської облради, директор Рівненської дирекції "Української пожежно-страхової компанії". Під час протистояння у Києві в січні-лютому 2014 року - один із модераторів круглих столів між владою та опозицією на Рівненщині. Під час перевиборів голови облради в лютому 2014 року його кандидатуру висунули на цю посаду на противагу кандидату від опозиції Михайлу Кириллову, проте Роман Василишин від пропозиції відмовився.

Роман Василишин
Роман Василишин


На Рівненщині - новий голова облдержадміністрації

Микола Сорока - наступник Романа Василишина на посаді голови Рівненської облдержадміністрації. Став губернатором після того, як Василишин добровільно пішов у відставку за станом здоров'я. Окрім Сороки, на посаду голови Рівненської ОДА у Президента тоді розглядали кандидатури Валентина Кроки (тоді - перший заступник голови ОДА) та Володимира Мороза (тодішній міський голова Рівного). Хотів обійняти цю посаду і народний депутат кількох скликань Василь Червоній, але його час прийшов пізніше... А Микола Сорока протримався в губернаторському кріслі найдовше з усіх очільників Рівненщини - з 1997 до 2005 року. Нині - народний депутат, позафракційний (донедавна - член фракції Партії регіонів). У 2012 році очолив Національний університет водного господарства та природокористування, кілька днів тому подав у відставку з посади Президента НУВГП.

Микола Сорока
Микола Сорока


Нові голови облдержадміністрацій [СПИСОК, ДОСЬЄ]

Василь Червоній став головою Рівненської облдержадміністрації після перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка, обласний штаб якого він очолював. На посаді пропрацював трохи більше року. Один із засновників Руху на Рівненщині. Упродовж багатьох років - ключова політична фігура рівненської опозиції. Очолював обласні організації Народного Руху України, Українського народного руху, Української народної партії. Відомий активною діяльністю з утвердження Української православної церкви Київського патріархату на Рівненщині, відновлення пам'яті про героїв УПА. Після відставки з посади губернатора - голова обласної організації УНП, депутат обласної ради. Загинув від удару блискавкою влітку 2009 року.

Відставний військовий з Рівненщини став губернатором Волині

Василь Червоній
Василь Червоній


Віктор Матчук очолив Рівненщину в травні 2006 року і пропрацював на посаді голови ОДА до лютого 2010 року. Очолював обласну організацію партії "Наша Україна". Відразу після відставки, яка співпала з закінченням президентських повноважень Віктора Ющенка, пройшов за списком "Нашої України" до парламенту. Влітку 2012-го добровільно склав мандат народного депутата, вийшовши з "Нашої України". На останніх парламентських виборах балотувався у Рівному від "УДАРу", зайняв третє місце. Нині - один із активістів руху Юрія Луценка "Третя Українська Республіка".

Рівненщина: керівник податкової пише заяву на звільнення [ВІДЕО]

Віктор Матчук
Віктор Матчук


Василь Берташ цілком логічно став губернатором Рівненщини після перемоги на президентських виборах-2010 Віктора Януковича, обласний штаб якого він очолював. Багато років був головою обласної організації Партії регіонів. У 2006-2007 рр. - народний депутат України. За часів губернаторства Миколи Сороки був його першим заступником.

Василь Берташ
Василь Берташ


У лютому 2014 року подав дві заяви про звільнення - спочатку Віктору Януковичу, згодом - вже в.о. Президента Олександру Турчинову, який її і задовольнив, звільнивши Василя Берташа указом від 2 березня. Іншим указом того ж дня головою Рівненської ОДА призначений Сергій Рибачок, представник ВО "Свобода".

Розпочинається нова сторінка у новітній політичній історії Рівненщини...





На правах реклами