Ми у Facebook
05.03.2014, 08:00

Рівне: обласна рада керуватиме власністю територіальних громад

4 березня на сесії Рівненської обласної ради було прийнято рішення, відповідно до якого управління об'єктами спільної власності територіальних громад області здійснює Рівненська обласна рада, а галузеве управління обласними комунальними підприємствами здійснюватиме облдержадміністрація.
В сесійній залі не всі одноголосно підтримували такий проект рішення. Окремі депутати змінили думку стосовно цього питання, адже призначено нового голову облдержадміністрації. Виступили проти передачі повноважень облраді щодо управління обласними комунальними об'єктами Григорій Мініч, Олексій Бучинський.

Рівненський нардеп не голосував за заяву Верховної ради до Путіна

Водночас, більшість депутатів не погодилась зі своїми колегами, але погодилась виключити з проекту рішення пункт, яким передбачалось, що «повноваження делеговані облдержадміністрації відповідно до статті 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», здійснює обласна рада». Крім того, підтримана пропозиція депутата Олега Хомича про те, що затвердження фінансових планів, штатних розписів та кошторисів обласних комунальних підприємств, установ, закладів здійснюватиметься облдержадміністрацією за погодженням із відповідною профільною комісією облради.

Депутат Рівненської облради склав повноваження

Також відповідно до затвердженого рішення призначення, погодження призначення та звільнення керівників обласних комунальних підприємств, закладів установ здійснюється за рішенням обласної ради. При цьому постійні комісії облради розглядають і пропонують кандидатури осіб, які вносяться для обрання, затвердження, погодження на пленарному засіданні ради і готують відповідні висновки із цих питань з урахуванням громадської думки.

Сесія Рівненської облради 4 березня





На правах реклами